Ilsken demonstrant klär av sig naken framför poliserna – visar bröst och snippa i protest mot våld och rasism

Man kan protestera och visa sitt missnöje på flera olika sätt.

En kvinna som nu kallas ”Naked Athena” valde att demonstrera sitt missnöje med polisen i den amerikanska staden Portland genom att kasta kläderna.

Endast i klädd ett munskydd visade hon upp sina mest intima kroppsdelar på öppen gata.

Det har nu varit över 50 raka nätter i USA då människor demonstrerat och visat sitt missnöje mot bland annat polisvåld och rasism. Det var mordet på George Floyd som satte igång de massiva protesterna – som även tagit sig hela vägen till Sverige.

I helgen skulle dock en ny form av demonstration äga rum – i staden Portland.

Började göra yoga-övningar naken

En kvinna som nu går under namnet ”Naked Athena” valde att klä av sig helt naken framför en rad tungt beväpnade poliser. Vaginan, rumpan och brösten – allt syntes. Både för andra som protesterade på gatan och för ordningsmakten, skriver Daily Mail.

Polisen började, när hon kom nära, att skjuta gummikulor mot hennes fötter varpå en annan demonstrant sprang fram med en sköld som han placerade framför kvinnan.

Hon klev då åt sidan för att svara med ett antal yoga-övningar framför poliserna. Fortfarande spritt språngande naken.

Vid ett tillfälle satte hon sig även bredbent på marken.

Staten Oregon ser ganska milt på offentlig nakenhet och det anses endast olagligt om syftet är att väcka sexuella känslor, skriver tidningen.

Vad anser du om kvinnans udda demonstration? Kreativt eller bara galet? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tycker!