Kasta kläderna och hitta kärleken naken i tv – nu kommer kontroversiella tittarsuccén till Sverige

När, var och hur man träffar sin själsfrände är såklart olika för alla. Många träffar partners via jobbet, bekanta, krogen eller på dejtingappar som ju blivit omåttligt populära på senare år.

Men är man riktigt våghalsig så kan man nu prova på nakendejting – i tv! Detta då den kontroversiella tittarsuccén Naked attraction kommer till Sverige.

Naked attraction är från början ett brittiskt, vad annars, dejtingprogram som sänts sedan 2016.

På de brittiska öarna blev programmet snabbt en succé och versioner av programmet har sänts i alla nordiska länder utom Island samt Italien, Tyskland och Polen.

Nu har turen kommit till Sverige, enligt ett pressmeddelande från Discovery+ som kommer att sända programmet.

Nu kommer tittarsuccén till Sverige. Bildkälla: Discovery+.

Spritt språngande nakna

Programmet går, som namnet antyder, ut på att en nyfiken singel får välja mellan sex potentiella dejtingpartners.

Men det som gör det hela lite speciellt är att dessa potentiella partners är helt nakna. Till en början döljs deltagarna av en vägg, men stegvis avslöjas mer och mer av deras nakna kroppar.

Under tiden får singeln välja bort deltagare allt eftersom, tills bara två deltagare återstår. Därefter får även singeln klä av sig spritt, språngande naken och visa upp sig inför sina potentiella dejter – men även för tv-publiken.

Så här ser tävlingen ut. Bildkälla: Discovery+.

Därefter väljer singeln ut en deltagare och paret går sedan på en helt vanlig – påklädd – dejt för att se om emotionell attraktion även uppstår.

”Ofiltrerat vågar visa upp sig”

Naked Attraction väntas få premiär någon gång under 2022.

– Programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld. Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle i dag, säger Aurora Brännström, sexualupplysare vid RFSU, i ett pressmeddelande från Discovery+.

Programmet har bland annat sänts i Norge. Bildkälla: Discovery+.

Idén med Naked attraction är att få människor att känna sig stolta över sina kroppar, oavsett hur de ser ut.

– Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för ”Naked attraction Sverige” på Discovery networks Sweden.

Känner du någon som borde söka? Tryck då på DELA-knappen så att dina snuskigaste vänner också får se det här!