Tvåbarnsmamman är beroende av ostmackor – livrädd för all annan mat: ”Det ger mig kväljningar”

En ostmacka till frukost, mellanmål eller innan läggdags är ingenting som man direkt höjer på ögonbrynen över. Det är ett perfekt mellanmål, men ingenting man äter som en helt måltid.

Men för den 29-åriga tvåbarnsmamman April Griffiths är ostmackor allt. Hon äter ostmackor till frukost, lunch och middag.

Anledningen? Hon har nämligen fobi för all annan mat, skriver brittiska Metro.

Att äta ostmackor dagarna i ända må låta som en dröm för många, men för April Griffiths från engelska Nuneaton är det verklighet. Sedan hon var barn har hon inte kunnat äta annat, då all annan mat skrämmer henne.

”Alltid varit rädd för mat”

29-åriga April lider av svår matfobi och har sedan hon var barn haft svårt att äta annan mat än just ostmackor.

– Redan när jag var barn så märktes det. Mina föräldrar blev oroliga för jag kunde inte äta någonting utan att kräkas. Jag är genuint rädd för mat och det har jag alltid varit, säger April till Metro.

Bildkälla: Youtube

Lyxar till det med smält ost ibland

April har försökt äta annan mat, men klarar det inte.

– Jag får kväljningar, börjar skaka och blir väldigt nervös. Jag är så rädd att kvävas och tanken på att uppleva andra texturer i munnen gör mig illamående, säger April till Metro.

April är, förståeligt nog, ganska trött på ostmackor vid det här laget. Så vid speciella tillfällen lyxar April till det genom att värma mackan så att osten smälter.

Bildkälla: Youtube

Svårt att äta ute

Att äta på restaurang är inte heller det lättaste.

– När jag skulle gå på dejt med min nuvarande pojkvän var jag tvungen att förvarna honom om mina matvanor. Jag valde en restaurang där de känner igen mig och låter mig beställa ostmackor trots att det inte finns på menyn. På andra ställen säger de bara blankt nej, säger April till Metro.

Pojkvännen Leigh har försökt att få April att prova annan mat, men utan framgång.

– Det är omöjligt. Jag tror att jag kommer äta detta resten av mitt liv, säger April till Metro.

Bildkälla: Youtube

Skulle du kunna tänka dig att leva på enbart ostmackor?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta!