Kompisarna trotsade spritförbud på nyår, byggde egen ö för att få dricka bärs

Kompisarna trotsade spritförbud på nyår, byggde egen ö för att få dricka bärs

Det finns ingen hejd på människans kreativitet. Vi har satt människor på månen och skickat ner ubåtar till de djupaste delarna av havet.

Och nu har mänskligheten tagit ett nytt steg i utvecklingens namn. Det rör sig om ett grabbgäng i Nya Zeeland som byggt en egen ö – för att undvika stadens förbud mot alkohol på offentliga platser under nyårsafton.

Och när deras tilltag avslöjades så hyllades dessa hjältar av ingen mindre än borgmästaren själv! Det rapporterar nyhetssajten Stuff.

Under nyårshelgen hade staden Tairua på Nya Zeeland infört ett alkoholförbud på alla offentliga platser. Polisen hade till och med fått extra befogenheter för att se till att festandet skedde nyktert och städat.

Men ett kompisgäng hade gett sig på att de minsann skulle fira in det nya året med några kalla samtidigt som de njöt av fyrverkerierna.

För att kringgå förbudet byggde gänget en stor sand ö på stranden som de satte ett picknickbord på. När sedan tidvattnet kom in så hade grabbarna lyckats bygga en provisorisk ö som de menade hamnade utanför alkoholförbudet.

Facebook
Facebook

Med sig hade de också en kylväska med bärs och tillsammans blev det ett recept på en riktigt lyckad kväll.

Någon tyckte tilltaget var roligt och tog en blid på rebellerna och postade den på Facebook och den fick snabbt stor spridning. Nu  har borgmästaren i staden, Sandra Goudie, hyllat dem.

– Jag älskar invånarnas uppfinningsrikedom, säger hon.

Facebook
Facebook

Och till och med lokalpolisen var imponerad.

– Det var kreativt. Hade jag känt till det hade jag förmodligen anslutit mig till gänget, säger kommissarie John Kelly.

Tycker du också de här killarna var kreativa? DELA gärna för att hylla deras sköna lösning!