Mannen serverades varm öl på krogen – då larmade han polisen

Mannen serverades varm öl på krogen – då larmade han polisen

Polis i staden Slagelse fick rycka ut på ett larm från en krog under torsdagskvällen. Inget konstigt i just det, men Inte nog med att personalen var berusad – de serverade dessutom varm öl, enligt mannen som ringde.

– Det verkade som att han tyckte det varma ölet var värst, säger polisen Palle O. Hansen till tidningen Ekstra Bladet.

Mannen som larmade polisen hade varit med om en för honom mycket skakande upplevelse, skriver den danska tidningen.

– Han kom i kontakt med vår larmcentral och berättade att folk personalen var fulla. Dessutom var det fruktansvärt att det bara fanns varm öl, berättar Palle O. Hansen, konsulent vid Sydsjälland- och Lolland-Falsterpolisen.

Shutterstock

Man skickade omgående dit en patrull för att reda ut situationen.

– Det hade inte så mycket med det varma ölet att göra, men personalen på restauranger ska inte vara fulla, så en patrull åkte därför dit för att undersöka saken, säger Palle O. Hansen.

Personalen klarade sig

I Danmark finns dock ingen bestämd gräns för hur mycket alkohol personal får dricka medan de jobbar – så länge de kan utföra sitt arbete på ett försvarligt sätt.

Shutterstock

När polisen anlände till platsen gjorde man bedömningen att pubens personal klarade av sina uppgifter och lämnade därför utan att vidta åtgärder.

Det var inte något som var speciellt populärt hos inringaren.

– De kontrollerade inte ölets temperatur, kan jag avslöja. Det verkade som att han tyckte det varma ölet var värst, menar Palle O. Hansen.

Vad tycker du om det här? Borde polisen ha agerat annorlunda? Tagga någon som hade blivit lika förbannad över att serveras varm öl, eller dela vidare den här hemska nyheten till dina öl-älskande vänner!