Nu kan vem som helst skaffa ölmage – och alltid ha biran nära till hands

Som livsnjutare är det lätt hänt att man drar på sig en klassisk ölmage. Även om själva magen härstammar från mer än bara öl så har magen kommit att kallas ölmage.

Ölmagen hittas ofta på män över de 40 vilket även gett upphov till namnet ”pappamage”. Det är även det som inspirerat den senaste magväske-trenden, som kallas ”dadbag” på engelska. Det översätts till pappaväska på svenska och är exakt vad det låter som – en magväska som ser ut som en klassisk ölmage, skriver sajten Lonely Planet.

För de allra flesta av oss innebär öl och god mat ofta att vi går upp lite i vikt och lägger på oss en liten mage, i folkmun kallad ölmage. Men för några så spelar det ingen roll hur mycket öl och god mat – de får ändå ingen ölmage.

Bildkälla: Dadbag

Går att köpa sig en ölmage

Men nu slipper även de människorna känna sig utanför – det går nämligen att köpa sig en liten ölmage i form av en ny väska.

Väskan är en klassisk magväska, med den lilla skillnaden att den ser exakt ut som en ölmage. Den har även plats för en efterlängtad öl.

Bildkälla: Dadbag

”Vore kul om alla fick känna sig som en pappa”

Väskan går under namnet Dadbag vilket på svenska betyder pappaväska.

Bildkälla: Dadbag

Bakom den här briljanta idén ligger engelsmannen Albert Pukies, som fick idén när han satt och klurade på roliga presenter till Fars dag.

– Jag tänkte att det kunde vara kul om alla kunde få känna sig som en pappa ibland, genom att bara spänna på sig den, säger Albert till Lonely Planet.

Bildkälla: Dadbag

En väska som passar alla

Då vi alla är unika här på jorden, har Albert självfallet tagit fram sex stycken olika varianter av magväskor som tillåter en att köpa en väska som bäst stämmer överens med ens egen hudton och kroppsbehåring.

Bildkälla: Dadbag

Väskan har gjort succé.

– Nästan alla reaktioner har varit positiva trots att jag tog fram väskan för att den skulle vara lite kontroversiell, säger Albert till Lonely Planet.

Vilka underbara nyheter! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får chansen att skaffa en härlig ölmage!