Polisen trodde stoppad vansinnesförare pratade danska – visade sig vara dyngrak svensk

Det blev en mycket ovanlig insats för den svenska polisen.

När en man greps i sin bil trodde man först att han pratade danska. Det skulle snart dock visa sig att fartdåren talade svenska – men var så full att han hade svårt att formulera sig.

Mannen, en man i 30-årsåldern från Trollhättan, åtalades senare för grovt rattfylleri, obehörigt avvikande från olycksplats och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, skriver TTELA.

Kände stark lukt av alkohol

Han berättade i förhör att kvällen började hemma hos en vän som då bjöd på grogg, men att han sedan skulle ha satt sig i bilen minns mannen inte över huvud taget – bara att han gått en promenad, befunnit sig utanför sin pappas hus och sedan vaknat i en fyllecell.

Bild: Wikipedia

Tingsrätten ansåg polisens version mer trovärdig, skriver GP. En patrull hade lagt märkte till en bil som såg ut att vara på väg bort från en olycksplats där någon krockat med två parkerade fordon. Bilen fastnade dock och när polisen öppnade förardörren kände man direkt en stark lukt av alkohol.

När patrullen försökte prata med bilisten förstod man först inte vad han sa – och de trodde då att han pratade danska, men snart insåg poliserna att det handlade om en svensk man som var extremt berusad. Graden av fylla var så pass hög att han knappt kunde formulera sig.

Dömdes till fängelse

På golvet i bilen låg bland annat en flaska med lite vodka kvar i.

Bild: Pressbild/Polisen

Man kunde snabbt härleda mannens bil till krocken och efter en visitering fann man dessutom en kniv på honom.

Rattfylleristen dömdes till en månads fängelse för tre olika brott. Han ska även betala drygt 29 000 kronor för de skador som uppstod i samband med vansinnesfärden.

Givetvis jättebra att mannen straffades för sin idioti – och tur att inga personer kom till skada! Det är ju det viktigaste!

Men visst kan man förstå poliserna som inte förstod fyllots ”danska”?

Tryck nu på dela-knappen så kanske vi slipper fler sådana här händelser framöver!