Simon byggde en bil av snö – fick ”böter” av polisen

Polisen fick sig en riktigt kalldusch när de upptäckte en misstänkt felparkerare. När de inspekterade bilen visade det sig nämligen att den inte hade några registreringsskyltar, eller motor eller bildäck för den delen heller.

De hade lyckats blivit lurade av en snöskulptur men trots det delade polisen ut en ”parkeringsbot” till den skyldige. Det skriver Global News.

Det var 33-åriga Motrealbon Simon Laprise som stod bakom snöbilen. Efter ett ovanligt kraftigt snöfall så bestämde han sig för att hitta på något kreativt. Och byggde en bil helt i snö.

Skulpturen tog fyra timmar att skapa och det är meningen att den ska se ut som en Delorean DMC-12, känd från 80-talsfilmen ”Tillbaka till framtiden”.

Tydligen blev slutresultatet ganska bra eftersom den drog tills sig uppmärksamheten från den Kanadensiska polisen.

Polisen som upptäckte bilen ska då ha tillkallat förstärkning som också tog sig en titt på bilen. Undertiden stod Laprise på säkert avstånd och passade på att fotografera poliserna som till slut bestämde sig för att sätta en lapp på skulpturen.

När polisen senare gav sig smög Simon fram för att se vad som stod på lappen. Men till hans stora förvåning var det inte en vanlig parkeringsbot!

Istället hade poliserna lämnat ett meddelande till skulptören.

”Du gjorde vår kväll. Hahahaha :)”

Simon delade senare bilderna från äventyret på sin Facebooksida och de har nu fått stor spridning.

Han säger också själv att han gjorde det för att skoja med stadens snöröjare.

Jag tycker att det var riktigt kreativt av Simon och härligt gjort av poliserna.

Dela gärna artikeln om du också vill ha mer sånt här!