Skål! Här är den rekordbilliga starkölen – så många burkar får du för en hundralapp

Coronaviruset härjar över världen just nu, och i Sverige har vi precis fått skärpta regler för att hålla smittspridningen inom kontroll.

Under onsdagseftermiddagen meddelade dessutom regeringen att krogar från och med den 20 november inte får servera alkohol efter 22.00. Förbudet väntas pågå till den sista februari.

Det innebär med andra ord att man inte längre kan sitta på puben halva natten och njuta av iskall bärs med sina vänner.

Man får helt enkelt hitta på något annat sätt att dricka öl med nära och kära. Som tur är kommer man att kunna köpa rekordbillig starköl på Systembolaget från och med den första december.

Öl är en svensk tradition som härstammar ända från bronsåldern, har forskare kunnat konstatera efter att ha funnit ölrester från den perioden.

I Sverige dricker vi cirka 200 miljoner liter öl per år, vilket motsvarar 20 liter per invånare. Snart kan man dessutom dricka öl rekordbilligt.

5 kronor för en burk starköl

Att öl ska drickas kall håller många med om. Kanske är det just därför som Systembolagets nya, rekordbilliga, öl heter just Iskall.

För en 33 centilitersburk med Iskall, som har 5,9 alkoholprocent, får man ge fem kronor. Det gör Iskall till den billigaste ölen på hela Systembolaget.

För en hundralapp får man alltså med sig 20 burkar hem, vilket ju kan behövas nu när man snart inte får dricka på puben längre.

Iskall kommer från göteborgsbryggeriet Morgondagens.

Bildkälla: Systembolaget

”Göra det som en julklapp”

Rekordölen släpps den första december, vilket ju passar väldigt lägligt med tanke på julen som väntar runt hörnet.

– Det är vår julklapp till de personer som är nyfikna på hantverksöl men som kanske inte har en så fet plånbok inför jul i coronatider. Det känns bra att göra det här som en julklapp även om vi inte tjänar så mycket på ölet, säger Jonas Gustavsson på Morgondagens till Beernews.

Ölen är en klassisk pilsner med ”maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, honung, örter, citrus och klöverblommor” enligt Systembolagets hemsida.

Morgondagens kommer att släppa 2 800 burkar av rekordölen och de kommer att säljas på Systembolag runtom Göteborg.

Bildkälla: Flickr

Vilken grej! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!