Slarviga bilisten felparkerar – men polisen Emils klockrena ”hot” hyllas över hela Sverige

De flesta av oss som haft körkort under en lång tid har någon gång kommit ut till bilen och märkt att det hamnat en lapp vid vindrutan.

Tyvärr innebär det sällan goda nyheter – och det kan handla om allt från att någon kört in i ens fordon och därför lämnat sitt nummer till att en argsint medtrafikant varit irriterad över ens slarviga parkering.

Vi måste alla hjälpas åt för att saker och ting ska flyta på smidigt ute på vägarna. Alla är stora vinnare om vi respekterar varandra och försöker vara trevliga när det uppstår situationer. Då blir det också mycket härligare att vistas i trafiken.

På köpet kanske då också polisen får mindre att göra.

För en tid sedan var det en person i Linköping som slarvade rejält med sin bil.

Bild: Wikimedia Commons

Hon eller han hade parkerat på en plats där fordonet inte fick stå – och hade därför skrivit en lapp som sattes fast vid vindrutan. ”Hämtar bensin”, stod det på den – och var troligen avsedd för en parkeringsvakt eller polis i syfte att skapa lite förståelse.

Lämnade ytterligare anteckning

Huruvida meddelandet var sant eller inte förblir oklart, men Linköpingspolisen Emil från Ordningsenheten valde den här gången att lita på den slarviga bilisten. Han lämnade dock en kompletterande anteckning på bilistens handskrivna lapp.

Hej hej! Bilen är oskattad o har körförbud, åtgärda det med. Vi är i krokarna. Mvh Polisen”.

En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga brott. Här uppvisas en högst avancerad lappskrivningsmetod…

Gepostet von Polisen Linköping am Montag, 7. Mai 2018

Det skämtsamma och klockrena ”hotet” lades senare ut på Linköpingpolisens Facebook-sida med en tillhörande kommentar.

En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga brott. Här uppvisas en högst avancerad lappskrivningsmetod flexibelt framtagen på plats. Utvecklingskostnad för myndigheten: 0 kr. Jag noterar för nästa lönesamtal”, skrev Emil.

Hyllas av tusentals: ”Underbar lapp”

Inlägget fick omgående tusentals reaktioner – de flesta väldigt positiva. Många verkade helt klart uppskatta att även polisen kan skämta och ha lite roligt med jämna mellanrum.

Det där svaret, med glimten i ögat, fick många att jubla.

Lite humor på jobbet kan behövas ibland”, menade en person.

Underbar lapp”, tyckte en annan.

Jag tycker att polisen Emils agerande var fenomenalt – tillrättavisande med en portion humor. Håller du med om att han gjorde helt rätt? Tryck då på dela-knappen! Vi kan faktiskt inte hylla våra otroliga poliser nog!