Smugglade in 1 500 liter öl från Tyskland – ursäkten: ”Dricker 3 flak per kväll”

Hela tre flak öl om dagen – alltså 72 burkar bärs – så mycket hävdar en törstig Landskronabo att han dricker varje dag.

Lunds tingsrätt trodde dock inte på mannens udda förklaring efter att han stoppats av tullen i Helsingborg – och nu har 55-åringen dömts för smuggling.

Han blev i somras stoppad vid två olika tillfällen med enorma mängder alkohol i sin bil. I maj transporterade mannen 1 227 liter öl och 4 liter starksprit mellan Helsingborg och Göteborg, skriver HD.

Personen som publicerat tweeten ovan har inget med fallet i den här artikeln att göra.

I juni var det dock dags igen. Då var det tullen i Helsingborg som stoppade 55-åringen, som då hade 261 liter öl, 20 liter starksprit och en flaska vin i sitt bagage, enligt tidningen.

Vägrar namnge uppdragsgivare

All alkohol togs i beslag av tullen och Landskronabon åtalandes för smuggling och olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. Själv nekade han bestämt till brott och hävdade att alkoholen, som köpts i Tyskland, bara skulle transporteras till Göteborg. Mannen gjorde det, enligt egen utsago, som en tjänst åt sina bekanta – med förhoppningen att få några flak öl för besväret.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Den 55-årige mannen vägrade dock att namnge sina uppdragsgivare – och därför trodde inte Lunds tingsrätt på hans förklaring. Lika lite trodde man på skåningens uppgift att han ensam dricker tre flak öl per kväll. Domstolen betvivlar dock inte att han är en storkonsument av alkohol.

Döms till dagsböter

Mannen förnekar brott och menar att det enbart handlar om alkohol för eget bruk, men eftersom han tidigare är dömd för smuggling – och dessutom har avtjänat ett fängelsestraff – så är tingsrätten mer övertygad om hans skuld.

Bildkälla: Flickr

Den här gången slipper mannen dock att inställa sig på en anstalt. Mängden alkohol uppgår i det här fallet inte till fängelsenivå. I stället döms han nu till 200 dagsböter – totalt 10 000 kronor – och han får inte tillbaka dryckerna.

Känner du någon som också kan dra i sig 3 flak öl per kväll? Tagga då den personen, eller dela den här artikeln med dina bärs-älskande vänner!