Sven Melanders sylvassa utspel – om smutskastningen under coronakrisen: ”Rätt patetiskt…”

Sven Melander är en legendarisk komiker och skådespelare, men på senare tid har han även gjort sig känd som en vass och orädd debattör.

Den 72-årige skåningen säger alltid vad han tycker, ofta via sin populära Facebook-sida – och han har under coronakrisen upprepade gånger kommit med olika utspel.

Det har bland annat handlat om kritik, med humoristisk touch, mot en svensk kvällstidning.

Att försöka slå fast varför det blivit som det blivit i Sverige anser Melander dock vara lönlöst.

– Det är rätt patetiskt när man tänker på det, säger han i podcasten Värvet.

Sven Melander har varit en flitig och återkommande tyckare under coronakrisen. Han hann själv knappt tillfriskna från sin cancer innan pandemin slog till – och nu har 72-åringen, som tillhör en riskgrupp, tillbringat sin vår i karantän i Blekinge.

Som att stå på travbanan

I den populära podcasten Värvet berättar nu komikern och skådespelaren – som vi bland annat känner igen från Sällskapsresan – om hur han varit en slav under presskonferenserna i hopp om att en dag få höra att det inte finns fler fall av Covid-19.

– Det är som att stå på Solvalla och hoppas att ens häst ska vinna. Så innan varje presskonferens hoppas man att det ska ha gått ner och blivit noll, säger han, vilket även Kvällsposten rapporterat om.

Bild: Wikipedia

Melander anser dock att det är meningslöst att leta syndabockar eller smutskasta andra gällande varför det blivit som det blivit i pandemin.

– Vi har mycket lättare att förstå jordbävningar och översvämningar. När det blir det här som vi inte kan se eller förklara blir det ett slags ”blame-game”. Det är kinesernas fel, det är fladdermössens fel. Det är rätt patetiskt när man tänker på det, tycker skåningen.

Har varit väldigt frisk

Han har dock själv inte drabbats så hårt av coronavirusets framfart.

– Det är väldigt få av mina grejer som fått ställas in, berättar Melander, som sin tidigare cancerdiagnos till trots har varit vid god vigör de senaste månaderna.

– Jag har i alla fall inte drabbats av corona. Jag har varit väldigt frisk den här våren.

Bild: Pressbild/Sven Melander

Den folkkäre 72-åringen har varit mycket öppen med sitt cancerbesked och tiden som följde under behandlingen.

– För mig handlar det om att äga mitt eget liv. Jag är allergisk mot kändisar som gnäller så fort de får en fis på tvären, de har vrickat foten eller fått restskatt. Det blir en jävla följetong – ska jag förekomma i media ska det vara för något jag gjort, säger han.

Jag tycker att Sven Melander är helt rätt ute här! Han säger verkligen vad han tycker – och står för sin åsikt! Tryck nu på dela-knappen om du håller med honom!

Exit mobile version