Sven Melanders syrliga passning – till stora kvällstidningen i coronakrisen

Sven Melander är nog mest känd som skådespelare och komiker.

På senare år har den 72-årige skåningen dock blivit en återkommande röst och frisk fläkt i samhällsdebatten – och via sin Facebook-kanal tycker han titt som tätt till om olika frågor.

Nu skickar Sven en stenhård passning till en av Sveriges stora kvällstidningar gällande ett av deras initiativ i den rådande coronakrisen.

Bild: Facebook/Sven Melander

De flesta svenskarna vet nog vem Sven Melander är. Han har gjort allt från att vara med i klassiska filmer som Sällskapsresan till att få svenskarna att skratta i Parlamentet och Snacka om nyheter.

Han är, med andra ord, en riktig mångsysslare inom underhållning.

Tycker till i samhällsfrågor

Numera syns dock den 72-årige skåningen mest via sin egen Facebook-kanal.

Där lägger Sven då och då ut klipp i vilka han ofta tycker till om samhällsfrågor. Häromdagen skrev vi till exempel om hans stenhårda passning till alla ”experter” i coronakrisen, men nu har den folkkäre komikern slagit till igen.

Bild: Facebook/Sven Melander

I ett nytt klipp inleder han:

”Här sitter jag i min egna lilla riskgrupp. Ja, följer med i TV, radio och inte minst tidningar – allt som skrivs om coronaviruset. Och det är rätt fascinerande. Det är mycket information och det är en del som är intressant och en del som är mindre intressant. Men häromdagen såg jag en väldigt intressant sak. Det var i Expressen så stod det så här:

Expressens politiska chefredaktör Anna Dahlberg svarar på dina frågor om coronaviruset”, säger Sven och fortsätter – med en stenhård passning:

”Makramé för nybörjare”

”Och det tyckte jag var väldigt inspirerande då va, så jag tänkte att nästa vecka så ska jag här på Facebook svara på dina frågor gällande hjärnkirurgi, renskötsel, makramé för nybörjare och tyska hjälpverb.

Ja, det är ämnen som jag valt ut för jag har ingen aning om dem. Men ni är jättevälkomna, det ska bli kul”, säger Sven och skrattar.

Hans ”pik” är ganska enkel att förstå – skådespelaren tycker inte att en politisk chefredaktör ska svara på frågor om coronaviruset.

Bild: Wikipedia

Här hade Sven nog föredragit att en epidemiolog eller läkare fick hantera läsarnas funderingar.

Att han framför sin tydliga åsikt på ett humoristiskt sätt gör ju inte saken sämre!

Vad tycker du om Svens tankar? Är han rätt ute? Tryck nu på dela-knappen för att berätta vad du tycker!