Svenska kommunen lanserar dildo-kampanj – för att påminna om att hålla avstånd i coronatider

Våren och sommaren har kommit och gått sedan coronaviruset bröt ut världen över. Det har inneburit att vi varit tvungna att anpassa oss till en helt ny verklighet och vardag.

En vardag där man måste tänka på att hela tiden hålla avstånd när man vistas bland folk, till exempel. Dock har det varit lite si och så med avståndstagandet på sina håll.

På tv och i tidningar har man kunnat ta del av rapporter där folk helt enkelt struntat i alla corona-regler och betett sig som att pandemin är över.

Tierps kommun tyckte att det var läge att påminna sina invånare om att det fortfarande är viktigt att hålla avstånd. Det gjorde man genom att lansera en dildo-kampanj.

”Sällskapssjuk? Håll avstånd!” går det att läsa på en bild som delats av Tierps kommun på sociala medier de senaste dagarna. Texten ackompanjeras av en rosa dildo.

”Inte läge att kramas”

Bilden är en del av en kampanj som kommunen, belägen mellan Uppsala och Gävle, lanserat för att påminna folk om att man fortfarande måste hålla avstånd.

– Syftet är att påminna människor om att vi ska hålla avståndet, att det inte är läge att kramas, säger kommundirektör Randi Graungaard, till SVT.

Det är således bättre att umgås lite med sina sexleksaker än att faktiskt träffa någon, om lusten skulle falla på.

Tierp har sett viss ökad smittspridning bland yngre, varför man valt en något lättsammare ton i sin kampanj.

Gör succé på nätet

Kampanjen, som rullar fram till årsskiftet, innehåller inte bara barnförbjudna uppmaningar.

Många tycker att kampanjen, med sin lite roligare ton, är väldigt rolig vilket har visat sig på kommunens Facebooksida.

”Strålande Tierp! Fler kommuner borde kunna ha glimten i ögat!” lyder en kommentar.

”Underbart initiativ! Skönt med en kommun som kommunicera med nutidens språk” lyer en annan.

Kommunen själva är också nöjda med kampanjen.

– Ja, än så länge har vi ju fått uppmärksamhet kring frågan att hålla avstånd, säger kommundirektör Randi Graungaard till SVT.