Sveriges kåtaste stad avslöjad – här onanerar invånarna mest i hela landet

Oavsett om man lever i en relation eller själv så onanerar de allra flesta av oss. Det kanske inte är något man tar upp i lunchrummet på sitt jobb eller ens berättar för sina närmaste vänner, men att njuta på egen hand är väldigt vanligt.

Hur ofta, var och när man onanerar är väldigt individuellt. Men enligt en ny studie så finns det vissa städer i Sverige där invånarna verkar mer pilska än på andra ställen, med en specifik stad som sticker ut.

Onani får en att slappna av och frigör endorfiner i kroppen, vilket gör oss gladare. Kanske är det därför inte så konstigt att staden med gladast invånare också onanerar mest?

Bildkälla: Shutterstock

Här är Sveriges kåtaste stad

I en studie utförd av marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo på uppdrag av sexleksakssajten Lelo har man kunnat se att göteborgare verkar vara ena riktiga kåtbockar – de onanerar nämligen mest i hela Sverige.

Studien undersökte hur svenskarnas sexvanor förändrats under det senaste åren i och med pandemin som drabbat oss hårt.

Bildkälla: Shutterstock

Studien, som fått det kreativa namnet Onanirapporten 2021, visar att Göteborg ligger i topp när det kommer till onani. Ungefär 30 procent av göteborgarna onanerar flera gånger i veckan, medan resten av landet ligger på cirka 25 procent enligt studien.

På andra plats hittar vi Malmö, på tredje plats Övriga Sverige och på fjärdeplats kommer Stockholmarna, vilket kanske förklarar varför de alltid är så stressade i huvudstaden.

Så många har dragit ned på onanin

Sett över hela riket har sju procent av svenskarna onanerat mycket ofta under det senaste året. Men nästan 25 procent av svenskarna har faktiskt onanerat mindre än vanligt.

– Att våra onanivanor har förändrats kan bero på flera saker. Bland annat har vi vistats hemma mer än tidigare och det har för vissa varit svårare att få en stund för sig själv. Stress kopplat till pandemin kan också ha påverkat lusten, säger Elvira Eriksson som är Marknads- och kommunikationschef för Lelo till Nöjesguiden.

Elvira Eriksson hoppas dock på att få se stigande siffror gällande svenskars onani.

– Vi på Lelo tror att onanin bidrar till ett bättre mående och lycka i livet. Vi hoppas därför att fler hittar tillbaka till sin lust och ser de positiva effekterna med onani trots en annorlunda vardag, säger Elvira Eriksson till Nöjesguiden.

Bildkälla: Shutterstock

Onani-Sverige i siffror

Här nedan hittar ni siffror som undersökningen kom fram till. I undersökningen deltog 2 859 svenskar i åldrarna 18-79 år. Undersökningen ägde rum online mellan den 20 och 29 april 2021.

Stad

1. Göteborg
2. Malmö
3. Övriga Sverige
4. Stockholm

Plats i hemmet

1. I sängen – 59 procent
2. I badrummet – 25 procent
3. I badet/duschen – 20 procent
4. I vardagsrummet – 11 procent
5. Framför TV/dator – 11 procent

Tid på dygnet

1. På kvällen – 34 procent
2. Innan jag somnar – 17 procent
3. Som en paus under dagen – 13 procent
4. På morgonen – 12 procent
5. Mitt i natten – 1 procent

Bildkälla: Shutterstock

Kände du på dig att Göteborg är en snuskig stad? Eller blev du förvånad?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!