TV4 visade grova sexscener mitt på dagen, nu rasar hundratals tittare mot kanalen

TV4 valde att visa grova sexuella scener mitt på ljusa dagen – och nu rasar massvis av tittare över att kanalen sände den animerade filmen ”Anomalisa” under jullovet.

”I dag på förmiddagen när ens barn tittar på TV en slags film med dockliknande människor där en man slickar en kvinna mellan benen. VIDRIGT”, skriver en upprörd tittare.

Det var mitt på dagen när TV4 valde att visa animerade filmen ”Anomalisa”. Den är visserligen tillåten från sju år, men innehåller grova sexuella scener – bland annat när en man ger oralsex till en kvinna.

Filmen är en romantisk komedi från 2015 och handlar om föredragshållaren Michael som träffar Lisa och inser att han saknat kärlek, romantik och skratt i sitt liv. Skaparna har berättat att de lade stor vikt vid sexscenen och att den skulle kännas som en seriös del av hela berättelsen.

De gjorde noggrann research och använde riktiga människor som modeller för att få rörelserna så trovärdiga som möjligt.

Nu rasar dock mängder av tittare mot TV4.

– Jag var i köket och TV:n var på. När jag kom tillbaka så såg jag de här scenerna och det var en ren slump att min dotter som är fyra år inte var här för då hade jag blivit riktigt förbannad. Det är inte genomtänkt. Hur tänker de? De vet att barnen är jullediga, säger en pappa till Nöjesbladet.

Animerade filmen ”Anomalisa” innehåller flera sexuella scener. Foto: Aftonbladet

Även på TV4:s Facebooksida har det varit mycket upprört – och kritiska kommentarer har strömmat in.

”Hur kan man sända en erotisk animerad film, där både oralsex och fullbordade samlag ingår? Klockan 12.00 när barn är hemma från skolan? Eller är det ett sätt att försöka få barn att bli sexuellt aktiva i unga åldrar?? Att sända Animalisa borde ju kunna kallas för ett övergrepp tycker jag. Usch fy och vedervärdigt era fähundar”, skriver en tittare.

”Porrfilm mitt på dagen”

En annan:

”Ärligt vad faaaaan håller ni på med visar porrfilm mitt på dagen”.

Malin Willers, tillförordnad presschef på TV4, beklagar det inträffade.

”Vi beklagar om tittare har tagit illa vid sig. I Sverige är det statens medieråd som fastställer åldersgränser för filmer som visas i Sverige. Den här filmen är tillåten från 7 år”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Vad tycker du? Gjorde TV4 fel? Dela din åsikt!