Här är riktiga orsaken till varför vissa kvinnor stönar högt under sex, det inte vad man tror

Om man har växt upp i samhället efter att videofilmen gjort sitt intåg, för att inte tala om efter internet slag igenom, har man antagligen stött på en vuxenfilm eller två genom livet.

Då har du antagligen också fått inpräntat i huvudet att ju mer en kvinna låter under akten – desto skönare är det för henne?

Men några forskare bestämt sig för att gå till botten med den här frågan och deras resultat kan komma att överraska dig – svart är nämligen tvärtemot det många män hoppats på!

Det var forskarna Gayle Brewer vid universitetet i Lancashire och Colin Hendrie vid universitetet i leeds om 2011 bestämde sig för att undersöka kvinnors stönande under sexakten. Eller som det så fint heter på forskarspråk, ”kopulations vokaliseringar”.

Teamet frågade 71 sexuellt aktiva heterosexuella kvinnor mellan 18 och 48 år var de gjorde läten under sex. Svaren som de fick var inte vad de hade räknat med.

Par i sängen
Shutterstock

De tillfrågade berättade att läten eller stön inte alls behövde vara kopplat till lust eller orgasm. Istället berättade 66 procent av kvinnorna att de stönade för att snabba på sin partners klimax och 87 procent berättade att de stönade för att boosta sin partners självförtroende.

Det verkar alltså mycket troligare att kvinnor stönar för att få saker avslutade än att de verkligen njuter av aktiviteten.

Men det behöver inte vara så att kvinnorna fejkar för att då det hela överstökat heller, om man boostar sin man så kan han prestera bättre.

– Kvinnor förstår att stönade kan vara något män går i gång på och många kvinnor gillar att göra det eftersom det betyder att de har gett det lilla extra, mer än vad som skulle komma naturligt, säger sexexperten Logan Levkoff till CNN.

– Sexuellt självförtroende är en tvåvägsgata och under sex borde killar sikta på att göra mer än att grymta en gång i slutet. Det handlar inte om att fejka eller göra något som man inte är bekväm med, utan mer om att vara sexuellt närvarande och i synk med sin partner, säger han till samma tidning.

Par i sängen
Shutterstock

Det jag tar med mig av den här forskningen är oberoende om du vill avslutad sängrullandet lite tidigare, eller om du vill att det ska vara roligare så kan det vara en bra idé att låta lite i bingen. Eller vad tror du?

Vad tycker ni? Håller ni med forskningen? Har ni gjort samma sak? Dela gärna artikeln till dina vänner och fortsätta diskussionen!