Vi glömmer aldrig: Sven Wollter skickar klockren känga till kvällspressen – får oss att skratta med hela hjärtat

Sven Wollter gick olyckligt bort under onsdagen den 10 november, efter att ha drabbats av coronaviruset Covid-19. Han blev 86 år gammal.

Sven Wollter är en av de mest folkkära skådespelare vi haft i Sverige, som behärskade alla typer av roller, oavsett vad han gjorde så lämnade Wollters roller ett avtryck.

Även om det var som skådespelare Sven Wollter gjorde sig ett namn så var han även författare, och skrev flertalet böcker under sin livstid.

Det var som Gustav Rask i tv-serien Raskens Sven Wollter slog igenom på bred front, men här nedanför kan vi se ett annat minnesvärt klipp där Wollter riktar en riktig känga till kvällstidningarna.

Sven Wollter föddes 1934 i Göteborg, och fick sin skådespelarutbildning vid Göteborgs Stadsteater. Under sin långa och framgångsrika karriär hann Wollter medverka i över 100 filmer.

Han fick även motta inte mindre än två stycken Guldbaggar för Bästa manliga huvudroll, 1985 och 2002.

Bildkälla: Bertil Ericson/Pressens bild/TT

Skådespelade in i det sista

Sven Wollter bran verkligen för yrket skådespeleri, och spelade in film i det sista. Under nästa år väntas filmen Dag för dag av Felix Herngren ha premiär, där Wollter spelar huvudrollen.

Men utöver Raskens så blev Wollter älskad för sina roller i Hemsöborna, Mannen från Mallorca, Mannen på taket och Sista leken.

Bildkälla: Mark Earthy/SCANPIX

Stenhård känga till kvällspressen

I klippet här nedanför kan vi se Sven Wollter som pappan Roffe i tv-serien Sally som sändes på SVT runt millenieskiftet.

Sally var en komediserie och kretsade kring den 34-åriga bibliotekarien Sally Santesson, spelad av Maria Lundqvist, som bor hos sin pappa Roffe, spelad av Sven Wollter.

I just det här klockrena klippet så får duon besök av en reporter från kvällstidningen Expressen, vilket får Roffe att rikta en väl avvägd känga mot just kvällspressen.

Se det klockrena klippet här nedanför!

Vila i frid, Sven. Vi glömmer dig aldrig!

Tryck på DELA-knappen för att hylla en av våra allra största!