Enast 1 av 8 ser alla pandor i bilden – lyckas du?

Att lösa roliga kluringar är bland det bästa jag vet. Dels får man känna sig smart när man klarar av dem och dels får man nyttig hjärngymnastik, vilket hjälper en att hålla igång minnet och många andra viktiga hjärnfunktioner.

Korsord är en personlig favorit men på sistone har jag, tack vare mina klipska barnbarn, fastnat allt mer för så kallade optiska illusioner som de hittat på internet.

 

Just den här kluringen fick jag av mina barnbarn, som bad om min hjälp. Det tog oss en bra stund innan vi löst den och bara en av åtta klarar den helt på egen hand.

Verkligen leta ordentligt

När det kommer till den här typen av kluringar så gäller det att ha rejält med tålamod. Ibland får man till och med sluta titta en stund och sedan titta igen för att kunna se allt ordentligt.

I den här illusionen gäller uppgiften att hitta alla pandor som döljer sig i bilden här nedanför. Vissa syns klart och tydligt men vissa är gömda. Hur många ser du?

Klarar du den? Titta riktigt, riktigt noga. Alla syns som sagt inte helt tydligt utan man får leta i bakgrunden också. När du räknat ihop dina pandor kan du jämföra med svaret här nedanför.

Det är alltså tolv pandor som gömmer sig i bilden. Fick du ihop 12 stycken är du riktigt duktig. Jag och barnbarnen lyckades bara hitta 5 stycken.

Så hittade du fler än 5 stycken, tryck på dela-knappen för att se hur många pandor dina vänner lyckas hitta!