Endast 1 av 7 ser vad som är fel i bilden – men lyckas du?

Ett av mina absolut starkaste minnen från skoltiden var när läraren gav oss små kluringar. Det var ofta under mattelektionerna och stack ut från den vanliga undervisningen med vanliga tal. Nu fick man tänka lite utanför boxen och fundera på ett annat sätt.

Jag minns det som både roligt och välkommet. Variation förnöjer, som man säger – och det var något som jag kände redan då. Det här har dessutom följt med mig upp i vuxen ålder. Jag kan fortfarande tycka det är härligt att ta en paus från jobbet och i stället sätta mig med en kluring under en kort stund.

Det blir liksom som en välbehövlig nystart – och sedan är det ju dessutom kul att bevisa för en själv att man har lite innanför pannbenet!

Att utmana sig själv med olika test är alltid underhållande. Är jag så smart som jag tror? Vi är nog många som hävdar att vi har rätt vassa hjärnor, men inte vågar säga det rakt ut. Då kan det vara nyttigt att ta sig an en utmaning för att ge geniknölarna en rejäl omgång.

Bara 1 av 7 får rätt direkt

Jag är mest för korsord och sudoku, men tidigare i dag stötte jag på en kluring som jag tyckte var på en perfekt nivå. Den är väldigt enkel i sin utformning och kan nog klassas som en bildgåta – och jag fick faktiskt studera den både länge och väl innan jag kom på svaret.

Enligt sajten Brightside är det faktiskt bara 1 av 7 som omgående svarar rätt på den här utmaningen. Det handlar om att lista ut vad som är fel i bilden!

Kan du se vad som är knasigt här?

Lyckades du hitta vad som är fel i bilden?

En liten ledtråd

Det är som sagt inte helt enkelt, bara 1 av 7 klarar det tydligen direkt – men om du inte ser vad som är knasigt ännu, så ska jag bjuda dig på en ledtråd.

Det har något med klockan i tornet att göra!

Blev det lättare nu?

Om du ännu inte kommit på svaret, så redovisar vi det här nedanför!

Klockan visar ju att den är två. Alltså 14.00 eller 02.00 – och då kan det ju omöjligt vara solnedgång! Där har du svaret!

Hade du rätt? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att utmana dina vänner med den här roliga kluringen!