Ingen på mitt jobb fick rätt – men kan du se vad som är fel i denna bilden?

Något som jag alltid älskat är skojiga kluringar. Lösande av knep och knåp har följt med mig ända sedan barnsben och jag tror inte att jag kommer sluta med det där på många, många år.

Dels är det en härlig form av avkoppling, dels är det något roligt som dessutom är bra för hjärnan.

Jag försöker varenda gång som mina barn kommer på besök att få dem att intressera sig för sådant här. Det kan handla om allt från fräsiga illusioner till kluriga bildgåtor eller knepiga matteproblem.

Nu föredrar ju visserligen dagens ungdom att sitta med sina mobiltelefoner i högsta hugg, men då och då så lyckas jag faktiskt få barnen att engagera sig i en kluring! I en värld där tekniken snart sköter precis allt för oss tror jag det är nyttigt att man håller igång sina geniknölar med olika typer av utmaningar!

Den här bildgåtan fann jag då tittade runt på nätet tidigare i veckan. Den är faktiskt riktigt bra och jag fick tänka en rejäl stund innan jag kom fram till det rätta svaret. Jag hittade den hos Brightside och testade den sedan på mina 5 kollegor. Det var faktiskt ingen som fick rätt direkt. Däremot efter någon ledtråd så började svaren trilla in.

Finns 1 fel i bilden

Det är då en bild över en hamndocka där det ligger ett fartyg samt lite övriga detaljer runtomkring. Men något är oerhört fel i bilden. Din uppgift är nu att reda ut vad!

Så ta dig nu en funderare. Du får faktiskt börja utan ledtrådar! En del kommer säkert se vad som är knasigt direkt medan det att kommer vara tuffare för andra.

Vad är fel i den här bilden?

Kom ihåg att de 5 som jag testade den här kluringen på hade det riktigt tufft, så det här är faktiskt rätt klurigt.

Utmana dina vänner

Om du vill ha en ledtråd så kan jag säga att fartyget har en central roll här. Kanske inte så oväntat, men något med att det ligger just här är knasigt. Ser du vad?

Om det där inte hjälpte så avslöjar vi nu svaret här nedanför!

Rätt svar är att fartyget omöjligen kan ha kommit in i dockan genom den minimala ingången. Den är, som du ser, alldeles för liten för det betydligt bredare fartyget. Nej, det där går aldrig!

Klarade du kluringen? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!