Utmana dina ögon: Kan du hitta rätt antal ansikten i bilden?

Vi använder vår hjärna dygnet runt. Dagtid använder vi den på jobbet och nattetid när vi drömmer.

Att då få komma hem och få koppla bort alla tankar på jobb med något helt annat brukar kunna få en att tänka lite klarare. Hjärngymnastik av olika slag brukar hjälpa väldigt bra.

Vanligast är kanske att lösa sudoku eller korsord men om man tittar runt lite på nätet så gåt det att hitta väldigt många olika typer av roliga kluringar att lösa.

En typ av kluringar som snurrat runt mycket på nätet är en ny typ av hjärngympa, som går ut på att hitta enskilda detaljer i bilder.

Den här typen av utmaningar kallas ibland för optiska illusioner och har funnits länge, men det är först på senare tid som de börjat dyka upp på nätet.

Gäller att koncentrera sig

De går helt enkelt ut på att man ska hitta ett visst mönster, en viss detalj eller något annat som sticker ut i en viss bild.

I och med att man måste hitta en eller flera detaljer så gäller det att fokusera hela tiden – det hela går dessutom på tid.

Man har bara 15 sekunder på sig vilket gör det hela lite stressigare, men också desto roligare och låter en ta fram sin inre tävlingsmänniska.

Hur många ansikten ser du?

Då kommer den första bilden här nedanför, utmaningen ligger i att hitta ansikten som döljer sig bland stenarna i bilden. Hur många ser du?

Den är klurig, men det går om man verkligen anstränger sig!

Klarade du det? Grattis i så fall, annars kommer svaret här nedanför.

Här är facit

Här är rätt svar.

Där är det! Ett enda ansikte döljer sig i bilden och det är väl dolt får man ändå säga!

Klarade du denna? Tryck då på DELA-knappen, så kan du sprida en rolig utmaning vidare till dina vänner!