Glatt kompisgäng stoppas för nykterhetskontroll – men pinsamma incidenten roar nu tusentals

Ordspråket säger att man ibland inte ser skogen för alla träden – och med det menas att man emellanåt kan bli så fokuserad på enskilda detaljer att man därför missar helhetsbilden. Det tror jag att det flesta av oss har har upplevt någon gång och verkligen kan relatera till.

Det kan hända den bästa – och precis så blev det för polisen i det här roliga klippet (nedan) när man valde att stanna ett glatt kompisgäng i en nykterhetskontroll. Föraren skulle få blåsa, men då begick man ett rätt pinsamt misstag.

 

Poliser är en av de yrkesgrupper som jag tycker förtjänar mer respekt från allmänheten. De gör ett slitsamt jobb och de allra flesta är fina människor. Deras jobb är att värna allmänhetens bästa och det tycker jag att de lyckas med i mångt och mycket.

Är ganska lustigt

Det gick dock lite snett för den estniska polisen i det här klippet, som nu fått spridning världen över. Anledningen är att konstapeln begår ett avgörande misstag.

Youtube

Det är nämligen så att man i Estland, precis som i stora delar av världen, har ratten på vänster sida.

Det här var dock en importerad bil som hade föraren till höger. När polisen, sin vana trogen, gick fram mot vad hon trodde var förarsidan, så var det dock en av passagerarna hon hamnade hos. Det märkte inte heller kvinnan som gjorde en kontroll, men sedan lät gänget köra vidare.

Utan att ha låtit föraren (som dock ska ha varit nykter) blåsa.

Så kan det gå, men jag kan inte låta bli att tycka att det hela är ganska lustigt. När saker och ting går på rutin är det lätt att begå den här typen av misstag!

Kolla nu själv in det roliga klippet!

Tryck nu gärna på dela-knappen för att sprida leenden till dina vänner!