Här driver danskarna med lättkränkta Sverige – se nu klippet som får ett helt land att gapskratta

Många tycker att Sverige har blivit alldeles för politiskt korrekt. Jag har ingen direkt åsikt i debatten, men noterar i alla fall att det är många som drar sig för att säga vad de verkligen tycker om saker och ting för att folk annars kan bli kränkta.

Det kan mycket väl vara så att vi blivit mer på vår vakt angående hur mycket, eller vad, som man får säga. På gott och ont, eventuellt.

Ord som ”hen” har blivit populärt för att man inte ska dela in människor i ”hon” och ”han”. Många är därför av åsikten att man knappt får säga någonting ute i samhället numera för att folk har blivit alldeles för känsliga.

Nyligen publicerades ett klipp i Danmark som nu fått så gott som hela landet att skratta. I det driver man med Sverige och hur politiskt korrekta vi har blivit.

I sketchen är det en dansk polis som kommer till en brottsplats i Malmö, men väl där går det inte som hade tänkt sig.

Politiskt korrekta

Uttrycken krockar, helt enkelt – och dansken säger saker som man enligt den svenska förundersökningsledaren absolut inte får. Ordet ”gärningsman” är exempelvis extremt förbjudet.

Det hela är, oavsett vad man tycker i frågan om politisk korrekthet, riktigt roligt – och den här sketchen har nu fått rejäl spridning även i Sverige!

Jag ska inte avslöja för mycket! Kolla in klippet själva (nedan)!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/IlzHh_MhW9w” /]

Tryck nu på DELA-knappen om du skrattade, eller om du helt enkelt bara tycker att svenskarna blivit för känsliga!