Här pågår nya svarthandeln öppet på Stockholms gator – på grund av coronakrisen

Coronaviruset har förstört för många verksamheter.

Allt från frisörsalonger och restauranger till flygbolag och hotellkedjor går på knäna – och i Sverige är det redan tusentals personer som förlorat sina jobb.

Trots mörkret, så måste man dock kunna skoja om bedrövelsen – det tycker man i alla fall personerna bakom SVT-programmet Luuk & Hallberg. Nyligen kom man med en klockren sketch om att även landets komiker nu måste kämpa extra hårt för att tjäna pengar.

Du kanske har sett SVT-programmet Luuk & Hallberg? Det har i alla fall blivit väldigt populärt – och nu kommer man med en sketch på ämnet corona. Alla känner väl till att det är många verksamheter som nu kämpar för sin överlevnad, men gäller det även komiker?

Så verkar det vara – i alla fall om man ska tro det här klockrena klippet.

Ny form av svarthandel

Det är humorgeniet Pär Andersson som står ute på gatan i Stockholm och har börjat med en ny form av ”svarthandel”. Han säljer skattefria ordvitsar, aktuella skämt och fräckisar.

Bild: Facebook/SVT/Luuk & Hallberg

I klippet får han två olika kunder – den ena vill ha en ordvits och den andra ett skämt om corona. Allt avbryts dock när Pär plötsligt fått konkurrens på sin gata.

Komikern Johanna Nordström har dykt upp, men hennes affär går i kras när Pär rusar dit.

”Gå till Vasastan, så får du dra dina vitsar där!”, säger han ilsket.

”Schyffert har hela Vasastan!”, kontar Johanna.

Bild: Facebook/SVT/Luuk & Hallberg

Pär skyndar dock vidare till nästa kund – och sketchen är faktiskt riktigt rolig. Det vore ju faktiskt inte så dumt om det fanns komiker ute på stan som man kunde springa fram till för att köpa sig ett skratt.

I synnerhet inte i tider då humorn är viktigare än någonsin!

Kolla nu själv in det underbara klippet här nedanför!

Håller du med oss om att humorn är viktigare än någonsin nu när coronaviruset härjar fritt i världen? Vi måste ju få skratta och ta en paus från mörkret! Tryck nu på dela-knappen, så kan du skänka ett extra leende till dina vänner i dag!