Hunden tittar avundsjukt på när husse äter glass – men se nu otroliga svaret när han vänder sig om

Något av det roligaste som finns med att ha hund är att följa utvecklingen hos vovven. Det kan handla om allt från att han eller hon lär sig olika tricks till att lydnad och beteendet blir bättre.

När jag växte upp hade min mormor och morfar en hund som hette Cindy. Med åren blev hon otroligt duktig på att hjälpa till där hemma – och en av hennes favoritsysslor på morgonen var att rusa ut och hämta in tidningen från brevlådan.

När vovvar lär sig sådant som man tror att nästan bara människor ska klara av så är det närmast omöjligt att inte bli imponerad.

Många hundar brukar tigga, eller tydligt be om mat, i samband med att familjen sitter och äter exempelvis middag. Det kan vara lite irriterande – och det är dessutom svårt att säga nej till de där varma, söta ögonen.

Hundar är duktiga på att få människan att falla på ren kärlek, men flera som jag känner har fått sina vovvar att sluta tigga. Får man in det som en rutin att de ska äta under en viss tid på dagen – typ samtidigt som alla andra i hemmet – så brukar det kunna vara ett bra steg på vägen.

Det är nog dock få hundar som skäms för att tigga. I grund och botten tror jag inte att de vanligtvis reflekterar över den typen av saker. De gör vad de känner för, helt enkelt – och är sällan lite resonerande och eftertänksamma som oss människor.

Men inte den söta hunden i det här klippet!

Medan husse sitter framför TV:n och äter glass så har den här krabaten spanat in hur gott det ser ut. Det verkar därför omöjligt för vovven att slita blicken från den där läskade glassförpackningen.

Tills dess att husse vänder sig om…

Så fort hunden märker att ägaren tittar åt hans håll så kollar vovven bort direkt, rakt ut i luften. Han är tydligen lite för blyg för att tigga – och nöjer sig därför med att själv betrakta godsaker när ingen ser på.

I det här fallet lyckades dock matte fånga det hela på film – och snacka om duktig hund som absolut inte tänker sitta och tigga från husse. Men att titta på när ingen vet – det skadar ju inte!

Jag kan inte sluta le när jag kollar in detta bedårande klippet som nu charmat över 5 miljoner!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/naYHO7AS9hk” /]

Gillar du också söta och väluppfostrade hundar? Tryck då på dela-knappen här nedanför!