Johan Glans avslöjar det konstigaste med påsken – jag skrattar så att tårarna rinner!

Påsken är en mysig högtid då man ofta samlar familj och släkt för att ha trevligt tillsammans. Det är alltid lite roligt att då ha barn i närheten som kan leta påskägg och klä ut sig till små påskkärringar.

Nu, som vuxen, ser man nästan mest fram emot påskmaten och det trevliga umgänget, men att ens fokus vid traditioner skiftar med åldern är ju naturligt.

Det här klippet, då Johan Glans förklarar hur påsken fungerar, är helt klockrent!

Även nu när jag passerat 40 år kan min kära mor insistera på att ge mig påskägg med godis vid den här tiden på året. Jag brukar dock förklara att det inte är nödvändigt och att det är bättre att hon ger allt till sina barnbarn. Så brukar det dessutom bli till slut.

Men det råder ingen tvekan om att påsken är en trevlig högtid – trots att Jesus hade det kämpigt. Om man nu väljer att tro på sådant!

Här väljer vi i stället att fokusera på det roliga – och då passar nog inget bättre än det här klippet (nedan) med härlige komikern Johan Glans. Han förklarar hur knasigt firandet av påsken egentligen är!

Det får en att tänka efter och inse att det är lite märkligt hur vi väljer att spendera den här högtiden – och jag skrattar högt på slutet!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ma95d0cfnwc” /]

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen för att sprida lite skratt så här i påsktider!