Johan Glans stenhårda sågning av svenska påsken – det absolut roligaste jag sett på länge

Påsken, som nu är här, firas enligt kristen tradition för att hedra minnet av Jesus då han led, dog och uppstod under just den här helgen.

I Sverige brukar det dock mest handla om sill, potatis, kycklingar, färgglada fjädrar, godis, ägg och påskkärringar. Om man tänker efter så blir det dock lite märkligt – vad har det här med Jesus att göra egentligen?

Just det här tar komikern Johan Glans fasta på när han pratar om vårt lite udda påskfirande – och det är faktiskt otroligt underhållande.

Wikimedia Commons

Under många år har skånske Johan Glans varit en av Sveriges mest populära komiker. Han har synts till i TV-program som Parlamentet och Kvarteret Skatan, men dessutom haft sina egna stand-up-shower.

Johan Glans om den svenska påsken

De flesta är nog överens om att han är en av landets roligaste personer.

I just det här klippet (nedan), från föreställningen ”World tour of Scandinavia” så går Johan Glans in på ämnet påsken.

Utan att avslöja alltför mycket så kan man säga som så att han är lite förundrad kring hur vi landade det firande som utspelar sig varje år i Sverige.

Youtube

Det är godis i mängder, påskkärringar, en hare, speciell mat och nubbar. Det är knappt så man själv klarar av att hålla koll på allt vi pysslar med under den här årliga traditionen.

Flickr

Lyssna nu när Johan ger sin syn på det hela. Jag kan utlova skratt – och det behövs mer än någonsin nu under coronatider.

Hoppas att er påsk ska bli lyckad – trots omständigheterna. Kanske hjälper en av våra mest älskade komiker till lite på traven!

Jag skrattade så att tårarna sprutade när jag såg det här klippet!

Tryck nu på DELA-knappen, så att även dina vänner får en skrattfylld påsk i år!