Johannes Brost drar en rolig historia i Släng dig i brunnen

En av våra största skådespelare har lämnat oss. Johannes Brost blev 71 år gammal. Det uppger familjen för TT.

Förra året berättade Johannes att han drabbats av cancer och genomgick cellgiftsbehandling.

– Jag är otroligt lyckligt lottad med fyra fantastiska barn, barnbarn, syskon och vänner som fullständigt invaderat mig sedan beskedet. Vänner och kollegor som ringer och frågar hur det är och som hjälper mig på alla sätt. Ett råd är att inte vara rädd att be om hjälp och stöd. Det behövs, sade han om den svåra tiden till tidsskriften Kampen mot Cancer.

Johannes var kanske allra mest känd och älskad av det svenska folket för sin roll som bartendern Joker i Rederiet men har även medverkat i många andra serier och långfilmer som Black Jack, Änglagård, Jönssonligan dyker upp igen och nu på senare tiden blev han hyllad för sin roll i Avalon och Fröken Fridmans krig.

Mina första minnen av Johannes är som medverkande i Programmet gäster med gester där hans glada sätt och yviga rörelsemönster lockade till skratt.

Jag har alltid tyckt att just den komiska Johannes Brost var lite underskattad. Hans hade stor komisk talang och en härlig närvaro som passade sig för humor.

Här under är ett klipp från den gamla klassikern Släng dig i brunnen 1997 som jag tycker visar det på ett fint sätt.

Vila i frid nu Johannes och tack för allt.

 

Johannes Brost är med i Släng dig i brunnen 1997 och berättar en historia om en Skoterkille från Norrland som beställer en ”läsk” på baren och känner igen Johannes från TV. Det som händer sedan är så himla roligt!

[arve url=”https://youtu.be/X1D0gBIPsgs” /]

Tack alla skratt och vila i frid Johannes!