Läraren får nog när elev svarar i telefon under lektionstid – kontringen får nu miljontals att reagera

Läraren får nog när elev svarar i telefon under lektionstid – kontringen får nu miljontals att reagera

Frågan om mobilförbud i skolan har varit en väldigt het fråga under senaste tiden.

Jag anser att eleverna främst är där för att lära sig saker – och då blir givetvis deras mobil ett distraktionsmoment. Att sitta med sin telefon kan de väl få göra på raster och fritiden, men jag ser inte alls poängen med att den ska få vara uppe i klassrummet.

Dels är det arrogant mot läraren som är där för ungdomarnas skull, dels kan det störa de elever som verkligen vill lära sig saker.

I dagsläget är det upp till varje enskild skola om man vill stifta mobilförbud, men det känns som att det blir allt vanligare. I alla fall här i Sverige. Att ha en bild av hur det ser ut i andra länder är givetvis svårt.

Mobiltelefonerna bör dock vara samma irriterande distraktionsmoment där, så att frågan lyfts även utanför våra gränsen är inte konstigt alls. I många länder är det dessutom extra känsligt att störa under lektionstid – och man anser att läraren verkligen ska respekteras.

Miljoner ragerar

I grund och botten ganska sunt, anser jag – även om det kanske inte ska gå till överdrift.

Men en lärare som verkar ha fått nog av arroganta elever och deras telefoner är kvinnan i det här klippet (nedan).

Hennes rätt kontroversiella metod för att återfå uppmärksamheten när en elev plockar upp sin mobil och börjar prata med den som ringer har nu fått mängder av människor att reagera. Hela 12 miljoner har faktiskt sett det virala klippet.

Läraren har både mötts av hyllande tillrop och viss kritik.

Youtube

Oavsett så hajar man till när man ser detta klippet. Jag ska inte avslöja för mycket, ni får själva kolla vad hon gör – men jag kan garantera att den här eleven inte gör om samma misstag igen!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/q9cbM18bTj4″ /]

Tycker du att lärarinnan gjorde rätt eller fel? Kommentera gärna nedan!

Om du tycker att mobilförbud i skolan är något bra så tycker jag även att du ska trycka på dela-knappen för att sprida det här vidare till dina vänner!