Lorry: Prästen ställer den avgörande frågan – brudens svar får hela Sverige att kikna av skratt

Minns du TV-serien Lorry?

Den sändes mellan 1989 och 1995 och involverade populära skådespelare som Peter Dalle, Johan Ulvesson, Ulla Skoog och Suzanne Reuter.

År 1994 kom också filmen Yrrol, man hade dessutom en egen krogshow på Tyrol – och totalt bjöds svenskarna på 28 serieavsnitt framför sina TV-apparater.

Det var underhållning av toppklass – och den humorn står sig verkligen än i dag!

Jag vet inte hur det är med er, men jag slås ofta av tanken att underhållning var bättre förr. Nu ska man inte vara alltför mycket av en sur bakåtsträvare, men till exempel Lorry kan jag verkligen sakna.

Bruden från helvetet

En av mina favoritscener med ”Lorrygänget” är när Peter Dalle och Suzanne Reuter ska gifta sig. Den kallas ”Bruden från helvetet” – och det tar inte många sekunder innan man förstår precis varför.

Bild: Facebook/SVT

Prästen Johan Ulvesson säger att han inte kan ta på sitt ansvar att viga paret om det råder några som helst tvivel om att ingå äktenskap – och då drar det igång. Suzanne Reuter är helt lysande – och river ner skratt från publiken.

Bild: Facebook/SVT

Somliga av er minns säkert den här scenen, andra gör det nog inte – men för er ska jag då inte avslöja alltför mycket.

Ni får själva kolla in det helt underbara klippet. För mig är det här en garanterat skrattfest – och jag hoppas att du ska hålla med!

Snåla inte nu, DELA vidare om du också minns Lorry!