Komikern Marcus gör modern version av Magnus Ugglas ”Jag mår illa” – och totalsågar svenska kändiseliten

Vem minns inte Magnus Ugglas klassiker ”Jag mår illa” från 1989?

I den välkända låten totalsågar artisten svenska kändisar på löpande band, men man kan undra hur det skulle låta om den släpptes i dag när internet och TV-timmarna mest fylls av dokusåpor, unga influencers och rampljussuktande artister.

Den frågan ställdes sig komikern Marcus Berggren – som nyligen spelade upp sin egen, nya version av ”Jag mår illa” anpassad till år 2020 i radioprogrammet Morgonpasset.

Nu gör låten dundersuccé på nätet.

Modern version av ”Jag mår illa”

Benjamin Ingrosso, Camilla Läckberg, Penny Parnevik, Edward Blom och Filip Hammar – för att bara nämna några svenska kändisar som av mindre smickrande anledningar nämns i komikern Marcus Berggren nya låt.

Det är alltså en omgjord version av Magnus Ugglas ”Jag mår illa” – fast anpassad till år 2020.

Den välkända personen som kanske får den hårdaste passningen i den syrliga låten är Joakim Lamotte som verkligen varit i ropet den senaste tiden.

”Swish-journalister, rediga rasister saknar Sverige då vi inte hade hel. Och alla snickare från teve, vill man inte vara breve, du ville bada och inte ha nått kel…”, går en av textraderna – där i alla fall de första orden får ses som en tydlig passning till just Joakim Lamotte, oavsett vad man personligen än tycker om honom.

Bild: Youtube

Hyllas nu på nätet

Henrik Nyblom har producerat låten som efter att Morgonpasset i P3 la upp den på Facebook har gjort dundersuccé.

Marcus insats möts dessutom av massa skratt och jubel i studion.

Oavsett om man känner till allt och alla som nämns i texten eller inte, så tror jag att de flesta kan förstå en hel del. Vi får väl se om det kommer ett lika vasst svar från någon som ”sågas” av Marcus.

I klippet nedan kan du själv höra låten!

Vad tänker du om Marcus låt? Elak eller rolig? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tycker!