När Adam Alsing testade surströmming för första gången – och fick oss att ligga dubbelvikta av skratt

Adam Alsing är död. Han avled i sviter av coronaviruset.

Den omtyckte radio- och TV-personligheten har underhållit svenska folket i flera decennier – och han verkar främst bli ihågkommen för sin otroliga förmåga att sprida glädje, bjuda på sig själv och vara en varm person.

I dag minns vi 51-åringen för alla roliga stunder som han gett oss genom åren.

Att Adam Alsing gått bort i sviterna av coronaviruset kom som en chock under måndagen – och den 51-årige radio- och TV-profilen var verksam fram till tre veckor innan sin död. Nu sörjs hans bortgång av ett helt land.

Den underbare glädjespridaren kommer verkligen vara saknad.

Testade ”världens tuffaste jobb”

Adam blev först känd som TV-programledare, men gick senare över till radio – men han har underhållit svenskarna i flera decennier. Bland annat genom sin medverkan i programmet ”Världens tuffaste jobb” på Kanal 5 för ett par år sedan.

Bild: Youtube/Kanal 5

I det här klippet (nedan), när han ska hjälpa till att rensa surströmming, så syns det verkligen vilken härlig, glad, varm och fin person Adam var.

Det hela börjar med att han ska bekanta sig med den unkna doften och speciella smaken – något som inte blir så enkelt. Kollegan intill är dock helt oberörd.

Bild: Youtube/Kanal 5

– Jag kan ju inte hålla på att hulka. Det är hans jobb det här, han älskar det här. För honom är det en vanesak, men det är första gången jag varit så nära surströmming i hela mitt liv, säger Adam.

Bild: Youtube/Kanal 5

– Den första doften när man öppnar tunnan, den är ju … häpnadsväckande. Det är ju jävligt starkt. Det luktar inte illa, det luktar bara väldigt, väldigt mycket. Det är som att få en käftsmäll. Som att Mike Tyson studsar ut ur en tårta och gav en en rak höger.

Vila i frid, Adam Alsing

Kolla nu själv in klippet när Adam testar surströmming för första gången. Även om det är väldigt underhållande, så måste jag medge att han gör det på ett snyggare och mer klädsamt sätt än vad jag hade lyckats med.

Häng med hela vägen till slutet – sista samtalet är helt underbart.

Vila i frid, Adam Alsing. Vi kommer att sakna dig! Våra tankar går till familjen och hans närmaste vänner.

Tryck nu på dela-knappen för att hedra Adams minne!