Robert Gustafsson-klippet som Norge gapskrattat åt i åratal, men Sverige aldrig fått se

Robert Gustafsson är nog Sveriges kanske mest folkkäre komiker. I alla fall om förhåller sig till nutid.

Hans olika karaktärer har fått folket ute i stugorna att skratta i decennier. Det finns dock fortfarande en hel del guldkorn som svenskarna knappt fått se.

Jag vet inte hur många gånger jag skrattat så att tårarna rinner när jag kollat på klipp, eller filmer, med Robert Gustafsson. Från grejer med Killinggänget till uppträdanden på Allsång på Skansen. Det känns som att vad han än tar i, så blir det förbannat roligt.

I det här klippet (nedan) är Robert Gustafsson den svenske fakiren Zack Falén i en norsk ”talk show”. Han är där för att, djärvt nog, visa hur man dricker en flaska med lösningsmedel.
– Att vara fakir handlar om att överleva smärtan – och den finns bara ”in your mind” va, säger Gustafsson, innan han börjar att klunka.

Blir inte alltför nedstämd

Sedan går dock allt fullständigt åt helskotta. Jag ska inte avslöja för mycket, men i ett ytterst desperat försök att återfå tittarnas förtroende tänker fakiren sedan skada sig själv med ett vasst föremål. Men stoppas då i sista sekund.

Zack Falén blir dock inte alltför nedstämd över sina misslyckanden, utan skrattar sig igenom klippet som setts av närmare 70 000 personer och blivit en stor succé på nätet. Men främst i Norge. Det är faktiskt ett okänt klipp för de allra flesta svenskarna.

Det här är dock vansinnigt roligt – och jag skrattade nästan konstant!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/81o5uabVHTU” /]

Tryck på dela-knappen om du också skrattat åt Robert Gustafsson!