Robert Gustafssons klockrena tal till kungen – som blivit en tidlös klassiker

I dag, den 30 april, så är det valborgsmässoafton, men det är också – och framför allt – Carl XVI Gustafs födelsedag. Ers Majestät fyller 74 år – och det ska naturligtvis firas.

Kungen har varit Sveriges regent sedan 1973 och därför deltagit vid otaliga ceremonier och tillställningar, men en av de mest minnesvärda utspelade sig på hans 50-årsdag.

Då fick Robert Gustafsson äran att hålla tal till statschefen – och det blev en riktig klassiker!

Robert Gustafsson är Sveriges kanske mest folkkäre komiker. I årtionden har han underhållit oss på alla tänkbara sätt. Ett av hans mest klassiska och minnesvärda framträdanden skedde i samband med Carl XVI Gustafs 50-årsdag – alltså för hela 24 år sedan.

Robert Gustafssons tal till kungen

Som det humorgeni han är, så skulle ”Robban” riva ner massvis av skratt.

Bild: Youtube

Så fort han tar plats på scenen så urartar det – och sedan blir det faktiskt bara roligare och roligare. Även kungen och drottning Silvia skrattar åt det klockrena talet.

Bild: Youtube

Roligast har nog dock prinsessorna intill. Både Victoria och Madeleine skrattar så att de får gömma ansiktena i sina händer.

Bild: Youtube

Även nu, när vårt statsöverhuvud fyller 74 år, kan det vara värt att minnas tillbaka på den här underbara stunden.

Det hela är ju faktiskt lika roligt än i dag!

Vi vill givetvis också ta tillfället i akt att önska Ers Majestät en underbar födelsedag!

Bild: Wikipedia

Kolla nu in Robert Gustafssons otroliga framträdande inför kungafamiljen här nedanför. Garanterad skrattfest – det passar ju utmärkt så här på Carl XVI Gustafs födelsedag!

Han är ju bara för rolig, Robert Gustafsson!

Vill du också önska Carl XVI Gustaf en trevlig födelsedag? Tryck då på dela-knappen här nedanför! Lite extra uppvaktning kommer kungen säkerligen att uppskatta!