Robert Gustafssons stora sorg – efter att mannen bakom Rolandz hittats död

TV-personligheten Krister Mikko, mannen bakom Robert Gustafssons succékaraktär Roland Järverup, har avlidit. Han dog under tisdagen i sviterna av hjärnblödning, enligt Aftonbladet.

Nu tillägnar bandet Rolandz hela sin sommarturné till honom.

– Det är människor som ger färg och dansglädje åt hela landet, säger Gustafsson i ett uttalande till tidningen.

Krister Mikko blev 54 år.

Anders Wiklund/TT

Han vad huvudperson i SVT-dokumentären ”Får jag lov” från 1996 och välkända komikern Robert Gustafssons inspiration när han skapade omtyckta ”Torsk på Tallinn”- och Rolandz-karaktären Roland Järverup.

”Skulle äntligen ses”

I ett uttalande till Aftonbladet uttrycker Robert Gustafsson sin stora sorg över TV-personlighetens bortgång.

– Krister Mikko var inte bara ett Rolandz-fan och en av Karlstads stora profiler utan också en tredjedel av inspirationen till själva karaktären Roland Järverup i filmen ”Torsk på Tallinn”. Vi skulle äntligen ses i Karlskoga i sommar, nu blir det inte så, säger han.

Wikimedia Commons

Samtidigt meddelar Gustafsson att bandet Rolandz, som nyligen gick ända till final i Melodifestivalen, kommer hedra Mikko under sin sommarturné ”Fuldans”.

– Hela turnén tillägnar vi nu Mikko, säger Gustafsson till Aftonbladet.

Blev 54 år

Den färgstarke värmlänningen blev rikskänd för sin varma dialekt och kärlek till dansband i samband med SVT-dokumentären ”Får jag lov” där Jacob Nordenson och Rickard Petrelius följde livet på danshaket Sandgrund i Karlstad.

Youtube

Krister Mikko, som blev 54 år, deltog även i TV-programmet ”100 Höjdare” med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Det inslaget kan du se i spelaren här nedanför!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/L0s2PfJULA8″ /]

Vilken fin gest av Robert Gustafsson att tillägna Krister Mikko hela Rolandz-turnén! Gilla & dela om du håller med!