Endast 1 av 5 svenskar hittar symbolen som ”sticker ut” – men lyckas du?

Om det är nått vi nog behöver mer av i dagens samhälle så är det nya, skojiga och enkla sätt för att träna hjärnan på. Annars blir det lätt att man fastnar bakom datorn på jobbet och sedan trillar ner i soffan när man väl kommer hem.

Andra varianter av hjärngympa än det som vi dagligen får är aldrig fel och jag tycker att man känner sig fräschare i knoppen när geniknölarna fått arbeta en stund. I synnerhet när det handlar om ett test eller en kluring, så är det ju även rätt roligt.

Att reta sin inre tävlingsinstinkt är ju aldrig fel! Eller hur?

Ofta när man väl ska ta sig an en riktig kluring så gäller det att samarbetet mellan ens ögon och hjärna fungerar. Många gånger så handlar det om att leta upp det lite dolda eller gömda – utmaningar som illusioner eller synvillor kan verkligen driva en till vansinne.

Bara 5 sekunder på dig

Samtidigt kan detaljer verkligen fascinera oss människor – och livet ska ju inte heller vara för lätt alla gånger. Därför tänkte jag bjuda på två bildkluringar som jag tror ni kommer att behöva kämpa lite med för att lyckas klara!

Enligt den välkända Youtube-kanalen EG Mines är det bara 1 av 5 som sätter rätt svar direkt – och jag kan faktiskt förstå det. Här gäller det verkligen att ha ett skarpt öga för detaljer och det är det ju inte alla som har!

Det handlar nu då om att hitta den symbol som sticker ut från de andra! Först ut så handlar det om att leta rätt på den tecknade personen som inte liknar de andra!

Lyckas du inom 5 sekunder?

Lyckades du hitta den tecknade personen som sticker ut från de andra?

Inte? Då kan jag avslöja att det är en kvinna du ska leta rätt på bland alla män.

Nedan redovisar vi var hon befinner sig!

Kvinnan befinner sig alltså på tredje raden uppifrån, som fjärde person från höger.

Extrakluring

Nu handlar det åter igen om att leta upp symbolen som sticker ut från de andra, men den här tycker jag faktiskt är något enklare!

Lyckas du hitta den inom 5 sekunder?

Lyckades du hitta djuret som stack ut från mängden?

Jag tror nog att du lyckades, den här kluringen är som sagt något enklare än den tidigare!

Om du inte lyckades, så redovisar vi svaret här nedanför!

Där, upp till vänster, befann den sig!

Fick du rätt på minst en av kluringarna? Tryck då på dela-knappen, så kan du skicka den här roliga utmaningen vidare till dina vänner!