Lasse Åberg skickar stenhård passning till Sveriges politiker – 35 år senare är det lika klockrent!

Efter mycket om och men så valde ju till slut, 131 dagar efter valet, Liberalerna och Centerpartiet att spräcka Alliansen – och i stället bilda regering med Stefan Löfven som statsminister.

Det politiska läget har varit både omtalat och omskrivet under den senaste tiden.

Många åsikter har vädrats, många debatter har satts igång – och miljontals människor har varit frustrerade över osäkerheten.

Under senaste året har många refererat till det politiska kaoset som en ”sandlåda”. Att man väljer att kasta skit på sina motståndare snarare än att dela med sig om sina egna viljor och mål – det är något som får många att reagera.

Roligt och underfundigt

Just snacket om sandlådenivå hit och dit får en lätt att tänka tillbaka på det här klockrena klippet (nedan) från programmet Zvampen. Sketchen sändes 8 februari 1984 och är alltså hela 35 år gammal, men ärligt talat så känns den fortfarande aktuell. I alla fall när man lyssnar på vad som sägs!

Bild: Youtube/SVT/Zvampen

Lasse Åberg, längst till vänster, måste nästan haft en magisk kristallkula, för han verkade redan då veta hur man skulle beskriva regeringskaoset 2019. På ett helt klockrent sätt, dessutom.

Jag tycker att det här klippet är både roligt och lite underfundigt! Det säger också en hel del om vår samtid.

Tydligen så skilde sig inte lägena 1984 och 2019 så mycket åt…

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/ZUhWhkpWq1g” /]

Tycker du också att detta var kul att se? Tryck då på dela-knappen!