Ny forskning: Att vara lättroad är ett tecken på mycket hög intelligens

Att ett gott skratt förlänger livet är en av de allra äldsta sanningar vi har här på jorden. Visst är det viktigt att motionera emellanåt och att äta rätt men att skratta mycket och ofta är enligt mig det som verkligen gör att man lever länge.

Nu finns det dessutom forskning som visar på att de som skrattar mycket, speciellt åt sådant man kanske inte alltid får skratta åt, är smartare än andra, skriver sajten Powerful mind.

Har du ibland svårt att hålla dig för skratt när det skojas om sådant som man egentligen ”inte får” skratta åt? Då är ett grattis på sin plats, att gilla ”mörk humor” tyder nämligen på att du har hög intelligens.

Tre olika grupper

Med mörk humor så menas ”obehagliga och ibland skrämmande ämnen som man skämtar om i ord och bild.”

I en österrikisk studie utförd på 156 deltagare fick deltagarna kolla på olika teckningar med motiv som beskrevs som ”mörk humor” och genomgå ett intelligenstest.

Studien visade att det fanns tre olika grupper man kunde dela in deltagarna i.

Högre utbildade och smartare

Den första gruppen bestod av människor som tyckte att den mörka humorn var halvrolig och de visade upp en medelintelligens.

Den andra gruppen bestod av människor som inte tyckte om den mörka humorn och hade även de en intelligens på medelnivå.

I den tredje gruppen fanns de som tyckte att de mörka skämten var roliga. Samma människor visade sig även ha fått högt resultat på intelligenstester och visade sig i högre utsträckning ha hög utbildning.

Lättare att uppfatta humorn

Enligt forskarna bakom studien så uppskattar smartare människor mörk humor för att de helt enkelt uppfattar sammanhanget lite snabbare.

Det handlar om hur snabbt hjärnan kan processa vad som ska anses vara roligt i en situation som i vanliga fall inte uppfattas som rolig. Det kokas helt enkelt ned till lite snabb problemlösning, och där har en högre intelligens ett litet försprång.

Tycker du att förbjudna skämt är de roligaste? Grattis!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina smarta vänner också får se detta!