Endast för genier: Kan du lösa luriga talet med enkel skolmatte?

.

Jag vet inte hur det är för er, men jag blir lätt lite nostalgisk av att lösa knep och knåp av olika dess slag. Det kan handla om allt från gåtor och kluringar till helt vanliga mattetal.

Sådant får mig att minnas tillbaka till barndomen när man antingen hade hemläxor från skolan, eller bara satt och gjorde spännande uppgifter i en lite rolig bok som min mormor hade.

Det fick en alltid att gnugga geniknölarna lite extra – och det skadar ju inte heller på lite äldre dagar!

I dagens samhälle sköter ju datorer och teknik det mesta åt oss. Snart behöver vi väl knappt tänka själva, men för att säkerställa att det man har innanför pannbenet fortsätter att fungera väl, så kan det vara nyttigt att träna knoppen med jämna mellanrum.

Kan du lösa mattetalet?

Jag har fått för vana att då och då sätta mig ner med olika uppgifter som stimulerar hjärncellerna lite extra. Vanligtvis handlar det om matematik, men det kan också gälla vanliga gåtor eller enklare korsord.

Men nu tänkte jag att vi skulle testa en matteuppgift som kan vara lite knepig. Här gäller det att hålla koll på de matematiska reglerna – och hur man löser ett tal utifrån de olika räknesätten. Vad ska lösas först?

Att du vet, eller listar ut, det är rätt avgörande för om du ska lyckas lösa den här utmaningen!

För att underlätta något så bjuder vi på 3 alternativ! Klarar du det?

Är du säker på ditt svar?

Går det att på vanligt sätt räkna från vänster till höger, eller måste man börja någon annanstans? Ja, det är den stora frågan!

Snart avslöjas svaret

Se nu till att du tänkt efter en extra gång – sedan redovisar vi svaret under bilden här nedanför!

Svaret är alltså 26!

Efter att man löst parenteserna är det så enkelt som att man ska addera talen 1 och 25.

Hade du rätt? Tryck då på dela-knappen för att bjuda dina vänner på en kul och nyttig utmaning i dag!