Hungriga pingviner bröt sig in på sushirestaurang två gånger – polis fick tillkallas

Djur är bara för roliga. Många tror att djur inte är smarta, men ack så fel de har. Vissa djur kanske är smartare än andra, men många djur är såpass smarta att de är fullt kapabla att känna känslor, har bra lokalsinne och till och med ha en egen personlighet.

Vissa djur är lite lugnare till sättet medan andra är lite mer utåtriktade och äventyrslystna, precis som med oss människor. Ett bra exempel på det är de här två äventyrslystna pingvinerna på Nya Zeeland.

Den hungriga duon påträffades nämligen på en sushirestaurang där de knatade omkring och letade mat, skriver nyhetssajten RNZ.

Det var i staden Wellington på Nya Zeeland som polis kallades till en sushirestaurang i närheten av tågstationen. Anledningen? Två hungriga pingviner kilade runt inne i restaurangen i jakt på mat och vägrade gå därifrån, de tog nämligen skydd under restaurangen.

Fick locka ut dem med lax

Polis och djurskötare fick locka ut pingvinerna med färsk lax innan de kunde avhysa de hungriga två.

Bildkälla: Youtube

Pingvinerna släpptes sedan av nere vid hamnen där de troligtvis hörde hemma. Men den rebelliska duon tänkte inte ge sig – senare samma dag såg nämligen ägaren till restaurangen, Long Lin, att pingvinerna återvänt.

– Det är helt otroligt egentligen, jag fick hålla i en av dem, säger Long Lin till RNZ.

Misstänker att de kommer tillbaka

Long Lin fick återigen tillkalla polis och djurskötare som fick ta hand om pingvinerna och är nu åter tillbaka nere vid vattnet. Men man misstänker att man ännu inte sett det sista av de två äventyrssugna pingvingerna, då de misstänks för att ha försökt bygga bo under sushirestaurangen.

Bildkälla: Youtube

– Det är naturligt för pingviner att återvända till ett ställe de tänkt bygga bo på, så det skulle inte förvåna mig alls om de dyker upp igen, säger Mike Rumble, djurskötare, till RNZ.

Vilken härlig duo som vill upptäcka stora vida världen!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!