Billiga ”engångsligg” till salu – på vanligt Ica

Mjölk, ost, flingor, köttfärs, kryddor, tvättmedel, toapapper … och engångsligg.

Ja, det som alla dessa har gemensamt är att de går att handla i en svensk mataffär. Så var det i alla fall för några år sedan – bland annat på Ica Hajen i Varberg.

Det fanns dock en förklaring till att man kunde ha posten ”engångsligg” på kvittot.

Genom åren har ni kanske sett de numera legendariska kvittona från Ica när de florerat på Facebook, Instagram och Twitter. De har i alla fall delats tusentals gånger – och det är inte så konstigt. Vem väntar sig liksom att kunna köpa engångsligg – på Ica?

Det kanske finns något som heter engångsliggunderlag, men då låter ju 55 kronor lite väl dyrt.

Bild: Facebook

En del har dessutom menat att kvittona kan vara fejk. Så är det dock inte, utan det finns faktiskt en ganska logisk förklaring, har det visat sig.

”Nu blev det ju lite roligt”

Det var när Hallands Nyheter ringde upp Ica Hajens butikschef Jörgen Johansson – vars affär lämnat ifrån sig ett kvitto med ”engångsligg” på – som anledningen skulle komma fram.

Bild: Twitter

Det handlar inte om någon form av ligg, eller att man kunde betala för snuskerier.

– Bilden känner jag till. Det var en kund som tog den och sedan la Kvantum upp den på sin Facebook-sida som en kul grej, berättade Johansson för tidningen och kom till förklaringen.

– Det är helt enkelt titeln på en bok. Kvittotexten läggs in centralt och granskas inte av varje butik och nu blev det ju lite roligt.

Boken Engångsligg är författad av Josefin Palmgren. ”En utmanande och vass roman om reklambranschen och klubblivet, skildrat med en 20-årig kvinnas lika självsäkra och ångestfyllda blick”, står det om den på Google Books.

Tryck nu på dela-knappen för att bjuda dina vänner på ett skratt i dag!