Forskning: Ett ämne i choklad kan göra dig kåtare

Är du redan sexuell som person – men vill öka på lusten ytterligare en grad?

Eller har du tappat stinget i sängkammare – men vill bli så där härligt smällkåt igen?

I alla fall om du är man, så har forskning kommit fram till en upptäckt som kan hjälpa dig en aning på traven. Ett hormon som hittats i choklad kan nämligen vara delaktigt vad gäller att höja sexlusten, visar en studie från England.

Det är dock inte så enkelt som att en ruta Kexchoklad får dig smällkåt, men det här ämnet verkar däremot kunna fungera som extra tändvätska i samband med att man utsätts för andra laddade intryck, skriver The Mirror.

Shutterstock

Hormon som främjar lusten

Har du hört talas om kisspeptin? Det är ett hormon i våra celler som bland annat påverkar pubertetsstart. Det har kallats ”huvudregulatorn av reproduktion” och mer skämtsamt ”mental Viagra”, men spelar inte bara in vad gäller sperma- och äggproduktion – utan hormonet kan även främja vår sexlust, enligt en engelsk studie.

”Vi har tidigare tittat på hur det här hormonet påverkar hjärnan när den är aktiv, men det här är första gången som vi kunnat visa på att det också påverkar hjärnan i sitt grundläggande eller vilande stadie. De här slutsatserna visar på att hormonet en dag kommer kunna användas för att behandla låg sexlust eller depression”, säger Waljit Dhillo, professor på Department of Medicine på Imperial College London.

Fick kolla på sexuella bilder

I studien lät man deltagarna – som var friska män – få en extra dos kisspeptin. Sedan tittade man på deras hjärnaktivitet under tiden som männen i sin tur fick kolla på bilder med olika teman – allt från sexuella till mer dystra.

Needpix

Resultaten visade att det fanns en förändrad aktivitet i specifika, vilande hjärnnätverk. En noterad ökning av den aktiviteten var kopplad till en mindre aversion mot sex och tydligare hjärnaktivitet i områden som är involverade i sexuell upphetsning.

I en studie som publicerats i JCI Insight så märkte man att kisspeptin – i samband med att män med låg sexlust som fick se kvinnoansikten och lukta på dofter som kan kopplas till sexuell upphetsning – dessutom spelade en hjälpande roll.

Kisspeptin finns i choklad

Då kommer vi till den gladaste delen – kisspeptin återfinns i en del choklad, enligt både Daily Mail och The Mirror. Hormonet upptäcktes dessutom på Pennsylvania State University. Det ligger i samma stad som där man tillverkar den berömda chokladen Hershey’s Chocolate Kisses.

Som vi tidigare poängterat så kommer du givetvis inte bli kåt av att äta choklad – så enkelt är det inte. Ett ämne som kan finnas i det smarriga godiset kan dock, under rätt förutsättningar, vara en hjälpande hand för att öka på sexlusten.

Jag tycker det här låter helt fantastiskt och kommer absolut köpa lite extra choklad nästa gång jag är i mataffären! Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner nås av den här underbara nyheten!