Gotlands drag för att slippa resenärer i påsk – erbjuder 500 kr för att stanna hemma

Det är många svenskar, framför allt stockholmare, som beger sig till Gotland under påsken.

Efter Folkhälsomyndighetens avrådan från resande den närmaste tiden väljer nu företaget Destination Gotland att göra vad man kan för att slippa en ökad folkmängd på ön under påsken.

Därför erbjuder man nu passagerare som bokat plats på Gotlandsfärjorna kompensation för att inte åka.

PxHere

Påsken är knappt en vecka bort – och det är vanligtvis en av de största högtiderna vad gäller resande för svenskarna. Många åker till fjällen, andra till landställen, man besöker släktingar för gemensamt firande – eller så beger man sig till Gotland.

Gotland vill slippa påsk-invasion

Folkhälsomyndigheten har ju, på grund av coronasmittan, dock bett oss att stanna hemma den närmaste tiden. Så även under påsken. Allt för att det hemska viruset inte ska koppla ett ännu starkare grepp om landet.

Pixabay

Just Gotland gör nu också vad man kan för att slippa en invasion – främst från Stockholm, som också är den stad som är värst coronadrabbad – under den kommande högtiden.

Alla resenärer som bokat en resa med Gotlandsfärjorna mellan 8–14 april erbjuds nu gratis av- eller ombokning, rapporterar P4 Gotland.

Erbjuder 500 kr i presentkort

Väljer man att flytta fram sin resa till ett senare datum – efter påskhelgen – så får man som kompensation dessutom ett presentkort på 500 kronor.

– Nu under helgen har 19 procent bokat av eller om sina resor under påskhelgen och det är efter det senaste direktivet från Folkhälsomyndigheten i slutet av förra veckan. I takt med att de bokar av sina resor fyller vi inte på med nya passagerare – och det gör att antalet bokare sjunker under de mest intensiva dagarna, säger Destination Gotlands VD Christer Bruzelius till radiokanalen..

– För att få ytterligare folk att ta sitt ansvar så erbjuder vi de som har en påskresa bokad mellan 8–14 april, om de bokar om, att de få ett presentkort för 500 kr att resa för i framtiden, berättar han.

Alla av- och ombokningsavgifter för påskhelgen är borttagna, så känner man kanske för att lägga sin resa till sommaren i stället, så får man alltså 500 kr i ett presentkort – utöver den resa som man alltså kan boka om till ett annat datum.

Vad tycker du om det här? Rätt eller fel? Gotland gör i alla fall vad de kan för att minska spridningen av viruset i dessa tuffa tider! Tryck nu på dela-knappen om du tycker det är bra!