Aktivisten Naomi, 19, kallar sig ”anti-Greta” och klimatrealist – skyller coronaviruset på miljökämparna

Coronaviruset, som fått namnet Covid –19, härjar just nu världen över och har fått många länder att nästan helt stänga ned i försök att få stopp på smittspridningen.

Trots det rapporteras det dagligen om nya smittade och nya dödsfall. Det är med andra ord dystra tider, vilket kan leda till en hel del missnöje.

Vem eller vart man ska rikta detta missnöje emot är i dagsläget ganska oklart, och man kommer nog inte kunna veta det fullt ut förrän coronakrisen är över.

Men 19-åriga tyskan Naomi Seibt, även känd som anti-Greta, tycker att mycket av ansvaret för coronavirusets framfart går att skylla på klimatkämpar.

Naomi Seibt dök upp i tidningar och på tv tidigare i år, när hon gjorde sig känd som en konservativ motpol till den svenska klimatkämpen Greta Thunberg.

19-åringen har under året dykt upp i flera sammanhang där hon kallat sig själv för ”klimatrealist” och tror inte på klimathotet. Nu har Naomi Seibt tyckt till om coronaviruset Covid –19.

Bildkälla: Facebook

Skyller på klimatfrågan

Det är i ett Youtube-klipp som Naomi, inför sina 86 följare, ger sin syn på coronavirusets framfart.

Naomi menar att viruset Covid –19 hade kunnat upptäckas mycket tidigare om det inte varit för ”klimatalarmister” som fokuserade på klimatfrågan istället för att leta efter virus.

– Man kan fråga sig varför ingen talar om klimatrågan längre. Är det kanske för att människoliv är viktigare än er eko-socialism? säger Naomi i klippet.

Bildkälla: Youtube

Tror att regeringar ska styra oss

Vidare uttrycker Naomi en rädsla för att coronaviruset ska ge regeringar världen över en chans att kontrollera sina medborgare genom maktmissbruk.

– Paniken som sprids med viruset skapar en överdriven rädsla, precis som med klimatet. Panik gör medborgare öppna för att manipuleras av sina regeringar, vilket kan vara en fara för vår individuella frihet, förevigt, säger Naomi i klippet.

Här kan du se hela klippet med Naomi, på engelska.

Vad tycker du om det här? Tryck på DELA-knappen för att dela med dig av din åsikt!