Forskare slår fast: Därför bör äldre kvinnor ofta ha sex med yngre män

En del verkar nästan tro att sexlivet måste avta när man passerat 50 eller 60, men så behöver det givetvis inte vara. Lusten finns ofta kvar där – och är man frisk och kry finns det inga skäl att dra ner på takten bara för att man börjar bli äldre.

I många fall kanske man snarare trappar upp aktiviteten i sängkammaren!

Det är ju dessutom först när man blivit rutinerad mellan lakanen som man lärt sig vad det är man går igång på – och för en tid sedan kom dessutom forskning som visade på att sex mellan äldre damer och yngre män är en fantastisk kombination.

Det är forskare från välkända universitet i de amerikanska delstaterna Illinois och Michigan som i september 2016 publicerade en uppmärksammad studie i Journal of Health and Social Behaviour.

Mycket sex är bra för äldre damer

Man hade då undersökt sexlivet hos hela 2 000 kvinnor och män i åldrarna 57 till 85 år över en femårsperiod. Resultaten visade att mer och bättre sex generellt har en positiv effekt på äldre kvinnors hälsa – men däremot har en motsatt inverkan på män.

Shutterstock

Forskarna studerade dessutom hur samlag med en partner påverkar hjärtats funktioner och risken för att utveckla hjärtsjukdomar. Till skillnad från äldre män som var sexuellt aktiva, men som då löpte en ökad risk att drabbas av hälsobekymmer, så gällde det motsatta för kvinnor.

Äldre damer som hade förhållandevis mycket sex hade generellt ett lägre blodtryck än de som inte var lika aktiva i sänghalmen. Enligt studien tror man att det främst beror på att ett hormon som skyddar hjärtat frigörs i högre grad hos kvinnorna som ofta har bra sex.

Bild: Youtube/truly

Lösningen är alltså ganska enkel – när gubbarna blir äldre får de klara sig på egen hand, medan damerna kan ge sig ut på lammköttsjakt och förespråka full fart i sänghalmen. Allt för hälsans skull, så klart.

Tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga informationen!