8-åring skriver klockrent brev om mor- och farföräldrar – avslöjandet på slutet får mig att skratta högt

Mor- och farföräldrar betyder vanligtvis väldigt mycket för oss. Trots att relationen till dem kan se olika ut beroende på var man befinner sig i livet, både geografiskt och hälsomässigt, så brukar det finnas massvis av härliga minnen att se tillbaka på med värme.

Så är det i alla fall för mig – men även för den här lille grabben (nedan).

Det var en 8-årig pojke som i skolan blev ombedd att skriva ner några rader om mormor, morfar, farmor och farfar. Det hela är hysteriskt roligt – och brevet har nu spridits som en löpeld på nätet.

Huruvida det hela hänt på riktigt eller inte vet jag faktiskt inte, men med tanke på den kreativitet som många barn bär på så hade det inte förvånat mig ett dugg om det här är en helt sann historia!

Så här skrev den 8-årige pojken

”Mor- och farföräldrar är gamla människor som inte själva har barn. De tycker om andras ungar i stället.

Morfar och farfar är gubbar. Mormor och farmor är gummor.

Mor- och farföräldrar behöver aldrig göra någonting, förutom när vi kommer dit för att träffa dem. De är så gamla att de aldrig bör leka eller springa. Det är bra när de åker med oss till affären för att köpa godis och ger oss pengar.

När man är ute och går med dem så stannar de hela tiden till för att titta på växter, vatten eller småkryp. De visar oss massa blommor och berättar om dem. Sedan tjatar de om att man inte ska gå på blommorna eller andra fina växter.

Mormor eller farmor säger aldrig: ”Skynda dig”. Kanske för att de ofta är mulliga, men inte för tjocka för att knyta våra skor. De har alltid på sig glasögon och konstiga underkläder. Jag vet inte varför, men de kan också ta ut sina tänder.

Morfar eller farfar behöver inte vara så smarta. De måste kunna besvara frågor som ”Varför är inte den här diskad?” eller ”Behöver du verkligen titta mer på TV nu?”. Lär de läser för oss så har de inget emot att ta samma bok igen.

Alla borde försöka ha en mormor eller farmor. Speciellt om du inte äger en TV eftersom de är de enda personerna som tycker om att leka med oss. De förstår också att vi behöver äta något gott innan vi ska sova och pussar oss sedan god natt även om vi varit bsuiga.

Farfar och morfar är de roligaste gubbarna på jorden. De lär oss bra saker, men vi får inte spendera så mycket tid med dem så att vi blir lika smarta som dem.

Det är roligt när de böjer sig framåt för då hör man ofta fjärtar, men de skyller alltid på hunden.”

Barn är underbara! Snåla inte nu, DELA vidare det här till mor- och farföräldrar! Det kommer garanterat att ge dem ett extra leende i dag!