Hon frågar svenska barnen hur man är artig – underbara svaren får mig att le med hela ansiktet

Att lyssna på barns tankar och åsikter kan vara otroligt mysigt. Deras syn på världen är ofta lite annorlunda jämfört med oss vuxna och det är både underhållande och intressant att ta del av deras många gånger söta observationer.

De har en tendens att snappa upp sådant som annars passerar oss andra förbi. Grejer som för oss kan verka helt självklara får i stället våra unga förmågor att haja till – och det kan också bidra till att vi äldre tvingas öppna upp våra ögon för nya sanningar och intryck.

Därför är det också spännande att följa barns utveckling och tiden när de tar sig an nya upptåg.

En del av barns uppväxt är att lära sig språket och vad ord egentligen betyder. Det är inte alltid så att det blir helt klockrent i början. Att sätta de perfekta definitionerna tar sin tid, men det är så klart helt naturligt. Det kan dock vara kul och spännande att höra hur våra unga förmågor ser på saker och ting mitt under lärandefasen.

Artighet vid matbordet

Det här var något som ”Pappapanelen” i TV4:s populära program Nyhetsmorgon ville utforska i samband med att man diskuterade barnuppfostran. Därför valde man att fråga 4 stycken svenska 5- och 6-åringar hur man är när man är artig eller oartig.

6-åriga Lova. Bild: Youtube/Nyhetsmorgon

Svaren är helt underbara! De har faktiskt ganska bra koll på läget, men ungarnas exempel får mig att skratta gott.

Givetvis är sådant här inte helt enkelt när man är så ung, men jag tycker att de klarar sig helt utmärkt!

Kvinnlig reporter: Vid matbordet – vad gör man då för att vara artig?

– Sitter still och inte säger bajskorv, svarar 5-årige Alfred självsäkert.

Pojken har givetvis helt rätt, men i klippet nedan kan du se vad de andra barnen svarade – och Alfred utvecklar dessutom sitt charmiga resonemang. De här sötnosarna är verkligen helt underbara!

Vilka underbara barn! Tryck nu på DELA om du håller med, så kan du bjuda dina vänner på ett extra leende i dag!