Läraren Marcus ber klass 4A skriva om valfritt ämne, flickans text om bröst får nu nätet att skratta

Barn ser världen på lite andra sätt än oss vuxna människor. Medan vi som levt lite längre ofta är upptagna med annat och sällan har tid för samma avslappnade förhållande till verkligheten som ungar så låter de ofta kreativiteten flöda för fullt.

Det kan därför vara befriande att då och då få se omgivningen – och reflektera över den – genom barns ögon.

Den här tanken slog en grundskollärare i Tyskland vid namn Marcus som därför bad sina elever i klass 4A att skriva en kortare uppsats om valfritt ämne. Han skulle dessutom visa sig ha rätt – för ett av barnen skrev en text som nu blivit en riktig succé på nätet, skriver sajten Einfach Schön.

”Får inte gå naken”

Här är uppsatsen (som är översatt) – som handlar om bröst:

“Brösten

Kvinnor har 2 bröst och i båda finns det mjölk för bäbisarna. Men det hade varit mycket bättre om det fanns mjölk i ena och coca-cola i det andra.

På TV ser man massa bröst hela tiden. Därför får bäbisar inte titta på TV eftersom de alltid blir hungriga av det.

Man får inte gå naken på stan och visa brösten. Det finns bara några som får det och det är vägarbetare som går runt med hammare.”

Facebook/Marcus Koehler

Även om textinnehållet kanske inte är vetenskapligt säkerställt så kan jag inte låta bli att hålla mig för skratt. Framför allt det sistnämnda, som man ju faktiskt kan se ibland under sommaren, hade jag aldrig tidigare reflekterat över.

Flickan på bilden har inget med artikelns innehåll att göra. Bild: Shutterstock.

Även delen om att bebisar inte kan se på TV för att de då blir hungriga av att se alla bröst i rutan var lite av en nyhet för mig.

Barn har som sagt ett underbart och udda sätt att se verkligheten på. Den här lilla texten tyckte jag var ett fantastiskt exempel på det!

Tryck på dela-knappen om du också älskar barn och deras tankar!