När barnen sover smyger pappa upp och stökar ner i köket, anledningen borde alla föräldrar läsa

Jag blev så himla glad när jag läste den här historien! Det är en pappa som har delat med sig om ett underbart sätt att överraska sina barn och hålla igång deras fantasi.

Varje kväll under en månads tid gick pappan och hans fru upp och smög in i sina döttrars rum och smög ut med deras plastdinosaurier. Sedan ställde de upp dem här och var i huset så det såg ut som att plastfigurerna kommit till liv under natten och hittat på hyss.

Första morgonen var nog döttrarna väldigt fundersamma men snart blev det ett spännande äventyr. Vad skulle dinosaurierna hitta på natt? Det blev pirr i magen och skratt på morgonen.

Men bäst av allt tycker jag pappans förklaring till varför han gjorde som han gjorde. Längst ner i artikeln berättar pappan att anledningen till att han hittat på hysset är för att i en tidsålder där svaret på alla frågor är en googlesökning bort är det viktigt för barn att få uppleva mysterium.

Kolla gärna in pappans kreativa hyss här under och dela gärna historien om du tror andra kan bli inspirerade att göra samma sak!

Pappan beskriver själv hur han och hans fru spelar sin barn ett spratt sina barn i en serie bilder som fått stor spridning på nätet.

Levande dinosaurier

”Varje år ägnar jag och min fru november månad åt att övertyga våra barn om att deras plastdinosaurier blir levande när de sover.”

Det började med ett blygsamt skämt där dinosaurierna hade brutit sig in i ett flingpaket under natten och stökat till det på border. 

Jag kan tänka mig att barnen blev rätt fundersamma när de kom ner på morgonen och möttes av den synen. Men föräldrarna slutade inte där. Redan natten efter hade dinosaurierna varit framme igen och den här gången hade de attackerat fruktskålen. 

Nu när de hade fått upp farten bestämde de sig för att ta skämtet till nästa  nivå. Nu hade plastfigurerna lyckats tagit sig in i kylskåpet och förstört en hel kartong med ägg.  

”Vi hörde våra döttrar viska ”Oj, oj, mamma och pappa kommer inte gilla det här.” skriver pappan.

Efter de första nätterna blev dinosaurierna allt busigare om kvällarna. Oftast slutade deras äventyr med att de ställde till en ordentlig oreda.

Det blev ett himla stök i köket! 

Jag kan bara tänka mig spänningen för barnen när de går och lägger sig, vad ska dinosaurierna hitta på i natt?!

Den röda tråden för dinosauriernas upptåg var att de ville hitta på saker att göra. Som att spela spel.

Eller varför inte ha en liten målarkurs?

Och ta semester bilder.

Varje morgon fick flickorna i huset en ny fantasifull överraskning som väntade dem.

Och ibland fick andra leksaker också vara med i upptågen.

Som avslutning så förklarar pappan varför han gör det här. Det är inte bara för att vara rolig faktiskt och jag tycker att han har en bra poäng:

”Så varför gör vi det här? Jo, för att i en tid av iPads och Netflix så vill vi inte att våra barn ska gå minste om fantasi och tron att vad som helst är möjligt. När svaret på alla frågor är en googlesökning bort så vill vi ändå att våra barn ska få uppleva känslan av ett mysterium. Allt som krävs är lite tid, energi och kreativitet. Och dinosaurier.”

Jag tycker att det här är så himla rätt och roligt och tänker göra något liknande med mina barn. Barn förtjänar att uppleva spänning och mysterium och ha kul!

DELA gärna den historien så kan du inspirera andra!